• Grappig kinderfeest

    Taco Koster

Sint Pannekoek in Getsewoud

20-11-2017, 10:30 | Lezersnieuws |

Datum:

woensdag 29 november 2017, 17:00 tot 19:00

Locatie:

Sandestein 42, Nieuw-Vennep
Buurthuis Het Contact
Nieuw-Vennep

Vrijwilligers zullen honderden gratis pannenkoeken bakken in Getsewoud, op woensdag 29 november. Voor de derde keer wordt dan tussen 17.00 en 19.00 uur Sint Pannekoek gevierd in buurthuis Het Contact, Sandestein 42 in Getsewoud.

Sint Pannekoek wordt als eerste vermeld in de bekende strip van 'Jan, Jans en de kinderen' getekend door Jan Kruis in 1986 wanneer alle familieleden een pannenkoek op het hoofd hebben voor een vrolijk en gezegend Sint Pannekoek. Sindsdien breidt de traditie zich uit in Nederland en dus ook in Getsewoud. Taco Koster (dominee in CrossPoint, kerk in Getsewoud) en Petra Zwetsloot (beheerder van Stichting Maatvast) hebben in samenwerking het initiatief genomen voor Getsewoud. Vorig jaar was het een groot succes. En nu worden er nog meer bezoekers verwacht in het het buurthuis. Iedereen is welkom. (Kinderen onder begeleiding van volwassenen.)

Mensen kunnen gewoon aanschuiven op 29 november in het buurthuis. De viering van Sint Pannekoek is een maatschappelijke activiteit waarbij iedereen welkom is. Deelname is gratis, maar een donatie is altijd welkom voor het goede lokale doel. Dat is deze keer de organisatie Kidsfair uit Nieuw-Vennep. Deze organisatie ondersteunt gezinnen met een krappe beurs die toch kleding voor hun kinderen willen aanschaffen.

Meer weten? Neem dan contact op met Petra Zwetsloot, bel 0252 - 621 259 of mail hetcontact@maatvast.nl.