Spoil Engine

21-06-2017, 15:31 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 20 oktober 2017, 00:00

Locatie:

Raadhuisplein 5, Hoofddorp
Duycker
Hoofddorp

Spoil Engine komt naar Hoofddorp om podium Duycker vol te stampen met heerlijke metal!

Deze vijfkoppige band uit België en Nederland begon in 2004 met het produceren van metal. Ze begonnen met een combinatie van 90's metal en postmoderne metal. Door de jaren heen zijn ze veranderd naar een breder, pakkender en dynamischer geluid.

Ze brachten 4 albums uit en zijn nu bezig met het promoten van hun nieuwste album 'Stormsleeper'. Het speciale aan dit album is de wisseling van zanger naar zangeres. Iris Goessens is tegenwoordig de front-vrouw van Spoil Engine en zorgt samen met de band voor metal gekheid!

START/OVER

Toen twee beginnende bands hun droom aan zich voorbij zagen, sloegen de overgebleven bandleden de handen ineen en vormden zij START/OVER. In een land waar thrash en deathmetal overheersen, probeert START/OVER met hun op djent en metalcore gebaseerde muziek een nieuwe sound neer te zetten. START/OVER legt de focus op mooie melodieuze muziek, maar dan in een keihard jasje. Onlangs brachten ze hun nieuwste album "Laments" uit waarmee ze op weg zijn om de metalscene te veroveren.

MagnaCult

MagnaCult werd gevormd in 2005 toen vijf unieke rockers vanuit heel Nederland bij elkaar kwamen. De band bouwde gedurende drie albums een eigen geluid van deathmetal met een groove; een sound die op hun meest recente album 'INFINITUM' het beste tot zijn recht komt. De drie albums bezorgde de band ook een hechte fanbase. MagnaCult deelde het podium al met o.a. Five Finger Death Punch, DevilDriver, Ill Niño, Nile en Trivium. De mannen van MagnaCult weten als geen ander hoe een podium op zijn kop te zetten. Maak het mee in Duycker!