Sponsorloop voor groen & actief schoolplein Montessorischool Floriande en Robbeneiland

28-10-2016, 16:40 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 4 november 2016, 09:00 tot donderdag 15 december 2016, 15:30

Locatie:

Deltaweg 103, Hoofddorp
Montessorischool Floriande aan de Deltaweg 103 te Hoofddorp
Hoofddorp

Het begon allemaal met een brief van leerling Cruz aan de directeur van Montessorischool Floriande. "Kunnen we een sponsorloop regelen om geld op te halen voor het nieuwe schoolplein?", was zijn vraag. Vrijdag 4 november is het zover. Dan kan Cruz samen met alle kinderen van zijn school en naastgelegen kinderdagverblijf Robbeneiland rennen voor het schoolplein. Voor het amfitheater met struinbos en bomen. Zodat ze vanaf de lente ook buiten les kunnen krijgen!

Montessorischool Floriande in Hoofddorp heeft het ambitieuze plan om van het grijze tegelplein een groen & actief schoolplein te maken. Hiervoor werkt ze samen met het naastgelegen kinderdagverblijf Robbeneiland. Het nieuwe speelplein moet een groene, duurzame en gezonde plek worden waar kinderen kunnen bewegen, ontdekken, elkaar ontmoeten of gewoon tot rust kunnen komen. Een sociale ontmoetingsplek in het groen!

De sponsorloop van vrijdag 4 november wordt gebruikt om geld in te zamelen voor een uniek onderdeel van het plein; het amfitheater met struinbos en bomen. Gedurende de gehele dag zullen alle groepen van de Montessorischool en het kinderdagverblijf rondjes gaan rennen om zoveel mogelijk geld op te halen. Daarnaast is het gewoon heel leuk om actief bezig te zijn voor het goede doel! We rekenen op enthousiaste supporters langs het parcours, om de kinderen die dag aan te moedigen.