Start Kookcafé in De Hype

13-11-2017, 10:50 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 17 november 2017, 16:30 tot 18:30

Locatie:

Venneperweg 298, Nieuw-Vennep
Jongerencentrum De Hype
Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP - Op vrijdag 17 november start jongerencentrum de Hype (onderdeel van Stichting Maatvast) uit Nieuw Vennep met een Kook Café voor jongeren. Het Kook Café heeft als doel jongeren uit Nieuw Vennep met elkaar te verbinden.

Vanaf 17 november gaat het Kook Café bij De Hype van start! Wekelijks koken jongeren van 12- (even weken) en jongeren van 12+ (oneven weken) op vrijdag onder het motto "Cook, Eat & Meet". Iedere week beslissen de jongeren met elkaar wat er gekookt en gegeten wordt en doen jongeren samen boodschappen. Alle maaltijden zijn Halal.

Kosten per keer: €1

Start : 16:30 uur

Einde: 18:30 uur

Aanmelden kan vooraf via info@jcdehype.nl of in het jongerencentrum.

Verbinden

Al een jaar sluit een groep jongere statushouders iedere woensdag aan bij de inloop in jongerencentrum Nieuw Vennep. Hierdoor is verbinding ontstaan met andere jongeren uit de buurt. Een uitgesproken wens van deze groep jongeren was om met elkaar te kunnen koken en eten om zo te leren van elkaars cultuur en eetgewoonten. Eten is tenslotte een uitstekend middel om mensen met elkaar te verbinden.

Om te kunnen koken is natuurlijk een keuken nodig. Zo ontstond het idee voor het project Cook, Eat & Meet. Bij het Oranje Fonds bleek het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor een project dat zich inzet om vluchtelingen te verbinden met buurtgenoten en hen op deze wijze te helpen bij het leggen van contact met andere buurtbewoners. Het geluk kon niet op toen de aanvraag werd toegezegd en de keuken in jongerencentrum de Hype kon worden gerealiseerd. Dankzij de steun van het fonds wijdoenmee.nu is het tevens mogelijk om de eigen bijdrage voor jongeren te beperken tot €1. Zo hopen wij de drempel om te komen eten te verlagen.

Vrijwilligers

Jongerencentrum de Hype is op zoek naar vrijwilligers voor het Kook Cafe. Kookt u graag en kunt u goed met jongeren overweg? Kom dan eens bij ons langs of stuur een mail naar: info@jcdehype.nl.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

EINDE PERSBERICHT