• Kano les

    KVWaterwolf

START MET KANOVAREN IN DE HAARLEMMERMEER

11-04-2018, 18:00 | Lezersnieuws | Els Blom

Datum:

woensdag 9 mei 2018, 18:45

Locatie:

Kruisweg 1625A
Kano Vereniging Waterwolf
Cruquius

Rust, vrijheid en natuurbeleving ervaren veel kanovaarders in de Haarlemmermeer. En dat in een drukke gemeente met veel inwoners en verkeer. Niet zo gek, want kanovaren kan in de gemeente overal. Er zijn zelfs hele kanoroutes uit gezet langs mooie rietkragen en velden. Om te ervaren of je met een kano overweg kan en alle peddeltechnieken onder de knie kan krijgen kun je bij Kanovereniging Waterwolf terecht. Op woensdag 9 mei start de vereniging met een beginnerscursus van vier avonden. De lessen beginnen om 18.45 uur aan de Kruisweg 1625 A in Cruquius en duren tot ongeveer 21.00 uur. Voor ?30,00 inclusief gebruik van het kanomateriaal kunnen deelnemers onder leiding van een instructeur de Haarlemmermeer vanaf het water ontdekken.

De lessen beginnen om 18.45 uur aan de Kruisweg 1625 A in Cruquius en duren tot ongeveer 21.00 uur. Al het materiaal voor een avond les in het kanovaren is aanwezig, de deelnemers hoeven alleen te zorgen voor lekker zittende kleding en een setje droge kleding. De lessen zijn voor jong en oud, als je maar goed kan zwemmen in open water. Het is ook een erg leuke activiteit voor ouders met hun kinderen (minimaal in bezit van zwemdiploma A en B). Juist het samen actief bezig zijn en te ontdekken dat je allebei nieuwe dingen moet leren maakt het een hele geslaagde avond. De instructeur van de vereniging laat wel weten dat het kanovaren goed te leren is en dat het belangrijk is dat je met veel plezier op de avond terug kunt kijken. Op de lesavond verzamelen kanovaarders en de instructeur bij de loods naast het Pannenkoekenpaviljoen. Uitgebreide informatie over de kanovereniging en het aanmelden voor de cursussen is te vinden op de website http://www.kvwaterwolf.nl/

Het kanovaren is een echte buitensport en Kanovereniging Waterwolf heeft veel te bieden. Naast het toervaren op het water in de polder wordt er ook op de branding in Zandvoort gevaren, zijn er jongeren actief met het kanopolo, worden wildwater rivieren gevaren en is er de hele zomer een kano-jeugdgroep actief speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar. ?Het kanovaren is gezellig en het kano polo is gewoon lekker varen en veel actie? aldus Tjibbe die jeugdlid is bij de kanovereniging. ?ik wist eerst niets over kanovaren, maar meer toevallig kon ik een keer meevaren. Het is echt heel leuk om te doen, je leert veel op de vereniging?.