• Hardloopcursus voor beginners

    R Vreenegoor

Start to Run hardloopcursus voor beginners

23-09-2017, 17:11 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 14 oktober 2017, 09:30 tot zaterdag 25 november 2017, 11:00

Locatie:

, Hoofddorp
Parkeerplaats naast Claus
Hoofddorp

Beginnen met hardlopen

Start to Run met Atletiekvereniging Haarlemmermeer en Runnersworld Haarlem

Werken aan een betere conditie

Op Zaterdagochtend 14 Oktober 2017 beginnen de Start to Run trainingen weer. Hoe kan ik verantwoord werken aan een goede conditie en een gezond lijf? Een vraag die al velen eerder stelden en zelf beantwoordden door te gaan hardlopen. Onder leiding van de enthousiaste en deskundige trainers van de AV Haarlemmermeer word je geleerd hoe je op een gezonde en leuke manier kan leren hardlopen zonder dat je onmiddellijk geblesseerd raakt .

De trainingen

Op zeven achtereenvolgende zaterdagen leren de Start to Run trainers je dat hardlopen leuk is. Na die zeven weken loop je 20 minuten of 3 km achter elkaar hard. Hoe dat kan? Door een gevarieerd oefeningenprogramma dat voor het beginnersniveau is ontwikkeld

De positieve aspecten van hardlopen zijn proefondervindelijk bewezen. Je verbruikt de nodige calorieën , je krijgt er meer energie van en bent minder snel moe . Ook krijg je meer zelfvertrouwen krijgt doordat je ontdekt dat je veel meer aankan dan je vooraf dacht en een betere gezondheid krijgt, doordat je beter slaapt. Samen met een sterker hart, longen en spieren.

Elke training bestaat uit theorie en ongeveer een uur praktijk. In het praktijkgedeelte zit een warming-up en een cooling-down. Na afloop krijgen de deelnemers een schema waarin ook het 'huiswerk' is opgenomen. De theorie omvat items over gezond bewegen, waar je op moet letten als je loopschoenen of kleding aanschaft, wat er gebeurt in je lijf en alles over gezond eten en drinken.

Inschrijven en kosten

Trainingslokatie: Haarlemmermeerse Bos / Hoofddorp

Startlokatie: Haarlemmermeerse Bos , parkeerplaats aan de westkant van Claus

Starttijd : zaterdagochtend 9.30 uur .

Inschrijven :via info@runnersworldhaarlem.nl

of www.starttorun.nl/lokatie Hoofddorp/Haarlemmermeerse Bos

De kosten voor zeven weken trainen zijn € 47,50. Daarbij krijg je ook nog 3 maanden het blad Runner'sworld, het speciale Start to Run Magazine, een functioneel runningshirt en 2 maanden lidmaatschap van de Atletiekunie zodat je ook verzekerd bent.

Na de Start to Run cursus bieden we ook een vervolgcursus aan

Voor meer informatie kan je telefonisch contact opnemen met Runnersworld Haarlem /Tel: 023-5328756 of een e-mail sturen .

Er wordt getraind op 14, 21 en 28 Oktober en op 4, 11, 18 en 25 November 2017 .