• Greenteens in Boombruggenpad

Steun De GreenTeens met hun actie (19-2 tot 21-2) voor avontuurlijke speelplaatsen

11-02-2016, 22:01 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 19 februari 2016, 18:00 tot zondag 21 februari 2016, 20:00

Locatie:

Hoofddorp

De GreenTeens van De Heimanshof in Hoofddorp laten zich van 19 t/m 21 februari voor 48 uur vrijwillig opsluiten in de boomhut op het terrein van De Heimanshof. Het wordt een echte 'overlevingstocht' zonder verwarming, televisie, mobiele telefoon en andere luxe.

"Met onze actie willen we sponsorgeld bijeen brengen voor de renovatie van een spannend educatief pad hoog tussen de bomen in het bos van De Heimanshof en we willen wel eens meemaken wat het is om te overwinteren", aldus Feline Boot, één van de deelneemsters aan de Goede Doelen Marathon.

"Wij zijn een groep tieners die van de natuur houden en vanaf thuisbasis De Heimanshof samen optrekken. We maken ons eigen jaarprogramma, gaan 1x per maand met elkaar op excursie of kamp in de natuur en doen leuke projecten voor doelen die wij belangrijk en/of duurzaam vinden. Wij financieren deze activiteiten grotendeels zelf door bijvoorbeeld te collecteren voor goede doelen Deze overwinteringsactie hoort daar ook bij."

Goede Doelen marathon

Volgens de voorzitter van de Greenteens zitten kinderen en tieners veel binnen en achter de computer. "Wij vinden het belangrijk dat kinderen bewegen en van de natuur leren en daar ook veel zijn. Dat kan bijvoorbeeld op De Heimanshof waar in 2015 een avontuurlijk bomenpad aangelegd is hoog tussen de bomen. Kinderen uit Haarlemmermeer kunnen daarin lekker bewegen, de natuur ervaren en leren over bomen, het leven van vogels en de natuur rondom de beek. Daarom is het zo jammer dat het bomenpad al enige tijd dicht is, omdat het veiliger en educatiever gemaakt moet worden. Daar is veel geld voor nodig."

We hopen ook dat er andere mensen zijn die leuke acties bedenken en meehelpen."

"Iedereen is welkom op zaterdag en zondag. Je kunt thee en koffie kopen voor het goede doel en ons sponsoren natuurlijk."

Steunen kan op verschillende manieren:

Via giften, contant of op IBAN Vriendenkring De Heimanshof: NL 06 INGB 000 572 98 96 o.v.v. greenteens marathon; via het sponsoren van een of meer GreenTeens .De Greenteens starten vrijdag 19 februari om 20 uur. Dan worden ze voor 48 uur opgesloten in de boomhut. Op zondagavond 21 februari 20 uur wordt de balans opgemaakt.

Voor meer informatie en afspraken: Contactpersoon: voorzitster GreenTeens, Feline Boot:

06 - 14863399,

Beheerder Heimanshof, Franke van der Laan: 06-48226490.