Stu Hamm Greatest Hits Tour

08-08-2017, 15:40 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 9 november 2017, 20:00 tot 23:00

Locatie:

Raadhuisplein 5, Hoofddorp
Podium Duycker
Hoofddorp

Meesterbassist Stu Hamm komt met zijn greatest hits naar Duycker en hij neemt Pierre en Barend Courbois mee.

Stu Hamm

Stu Hamm is één van de meest invloedrijke elektrische bassisten van de laatste halve eeuw. Hij staat bekend om zijn bijzondere slapping en popping technieken. Hij gaat verder met de revolutie die Jaco Pastorius in de jaren '70 begon. Gitaarheld Greg Howe bracht in 1988, tijdens het populaire shred tijdperk, zijn debuutalbum uit. In 2009 stond het album in de top 10 shred albums allertijden van Guitar World magazine.

Hamm staat bekend om zijn werk met de beste gitaarspelers van deze generatie. Tijdens deze 'Greatest Hits' tour geeft hij zijn fans wat zij willen horen; zijn bekendste, meest geliefde en meest verrassende nummers die hij opnam met o.a. Vai, Satriani, Eric Johnson, en Frank Gambale.

De band van Stu ziet er als volgt uit:

Stu Hamm (Joe Satriani, Steve Vai): Bass

Craig Blundell (Steven Wilson, Frost): Drums

Jack Gardiner: Guitar

Piere en Barend Courbois

Bird Award winnaar 'Sir' Pierre Courbois is één van de meest gerenommeerde Nederlandse jazz drummers. Samen met zijn zoon, bassist Barend Courbois (Blind Guardian, Vengeance) zal de inmiddels 76-jarige drummer hoogtepunten spelen uit zijn eigen carrière én die van Barend. Verwacht jazz rock en virtuositeit!