Taalhuis: ZomerSchool voor volwassenen

11-07-2017, 18:01 | Lezersnieuws |

Datum:

maandag 24 juli 2017, 09:30 tot donderdag 17 augustus 2017, 16:00

Locatie:

, Hoofddorp
Bibliotheek Hoofddorp-Centrale, VluchtelingenWerk, Spaarne Gasthuis
Hoofddorp

Het Taalhuis in Hoofddorp biedt deze zomer een periode vol taalactiviteiten aan! Gedurende de zomermaanden hebben veel taalaanbieders een zomerstop. Om deze lege zomerweken te overbruggen, organiseert het Taalhuis in Hoofddorp de ZomerSchool voor volwassenen. Op deze manier kun je ook in de zomer volop met de Nederlandse taal aan de slag. De ZomerSchool is een gebundelde zomeractiviteit in samenwerking met de Bibliotheek, MeerWaarde, VluchtelingenWerk en het Spaarne Gasthuis. In de periode 24 juli - 18 augustus vinden er diverse en doorlopende activiteiten plaats waar iedere volwassene aan kan deelnemen die de Nederlandse taal beter wil leren.

De aftrap voor deze vier weken vol met taalactiviteiten, zal zijn op maandag 24 juli in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale. Gedurende vier weken worden er elke maandag vier Nederlandse (digitale) lessen verzorgd door docenten van MeerWaarde. Daarnaast zal elke donderdagmiddag het Zomertaalcafé geopend zijn waar VluchtelingenWerk de deelnemers met elkaar in gesprek laat gaan. Verder zal elke woensdagochtend een taalwandeling plaatsvinden; al wandelend door Hoofddorp doen de deelnemers sociale contacten op en leren zij bovendien op een thematische manier in steeds weer een andere context de Nederlandse taal. Ten slotte zal er in het Spaarne Gasthuis een rondleiding worden georganiseerd waarbij je alles te weten komt hoe een ziekenhuis werkt.

Ken of ben je iemand die ook graag in de zomer met de Nederlandse taal aan de slag wil, meld je dan aan! Dit kan door een e-mail te sturen naar leonie.schuitemaker@debibliotheekhaarlemmermeer.nl.

Wat: ZomerSchool

Wanneer: 24 juli - 18 augustus 2017

Wie: Taalhuis Haarlemmermeer (Bibliotheek Haarlemmermeer, MeerWaarde, VluchtelingenWerk en Spaarne Gasthuis)