• Hete Bruiden maken buit.

    Anouk Meijer

Toneelvereniging Genesius speelt op 1 en 8 april de criminele komedie "Hete Bruiden Maken Buit".

26-03-2017, 23:40 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 1 april 2017, 20:00 tot 23:59

Locatie:

Schipholweg 649, Lijnden
De Vluchthaven Lijnden
Lijnden

Toneelvereniging Genesius speelt op 1 en 8 april de criminele komedie "Hete Bruiden Maken Buit" (originele titel: "Heisse Bräute Machen Beute"), geschreven door de Duitse auteur Rolf Salomon en vertaald door J. Silkens. Een erg populair toneelstuk in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, nu ook in Lijnden opgevoerd.

Zonder geld heb je het niet gemakkelijk, maar met teveel geld ook niet. De drie amateurbankrovers Vivienne, Helga en Liesbeth ondervinden dat aan den lijve.

Want hoe maakt een vrouw haar nietsvermoedende echtgenoot duidelijk waarom er plotseling drie grote vuilniszakken in de gang staan die in ieder geval niet bij de vuilnis mogen worden gegooid? Waarom wordt vriendin Helga opeens Jean-Paul genoemd? Waarom is de snijbrander plotseling uit de werkplaats verdwenen? Waarom hebben alle vrouwen een zwart gezicht?

Naast de ongelooflijke uitvluchten die bankrover Vivienne haar langzaam wantrouwig wordende echtgenoot Erwin probeert op te biechten, komen er jammer genoeg ook nog onverwachte en ongewenste bezoekers langs: een nieuwsgierige buurvrouw die altijd zegt "iets gezien te hebben", een chanterende Italiaanse maffioso die zonder scrupules de buit komt opeisen, en een aardige politiecommissaris die zonder achterdochtig te worden een van adreslabel voorziene en op de plaats van de bankoverval gevonden snijbrander terug komt brengen. Focus! Hier kan niets

met de Franse slag gedaan worden!

Een in real-time gespeelde komedie, die zich afspeelt op de ochtend na de bankoverval, met problemen waar ook ervaren bankrovers voor zouden capituleren.

Toneelvereniging

Genesius speelt "Hete Bruiden Maken Buit" op zaterdag 1 april 2017 en

zaterdag 8 april 2017 in de Vluchthaven in Lijnden. Aanvang 20:00 uur, zaal

open 19:30 uur.