• 60-plussers spelen potje OldStars voetbal

    Team Sportservice

Tweede editie OldStars Walking Football voor 60-plussers bij SV Overbos

14-12-2017, 16:30 | Lezersnieuws |

Datum:

donderdag 21 december 2017, 15:00 tot 16:30

Locatie:

Leenderbos 101, Hoofddorp
SV Overbos
Hoofddorp

Na een succesvolle introductie van OldStars Walking Football, pakt SV Overbos in Hoofddorp door met de tweede editie. Op donderdag 21 december zijn alle 60-plussers om 15.00 uur welkom om deel te nemen aan het potje OldStars voetbal.

Tweede editie

Tijdens de introductie van OldStars Walking Football bij SV Overbos in oktober, werd al snel duidelijk dat er behoefte is aan een vervolg. Deze is op donderdag 21 december. De gecertificeerde trainer legt het spel uit aan de hand van een demonstratie. Vervolgens spelen de deelnemers een partijtje OldStars voetbal.

Na afloop bespreekt SV Overbos samen met jou het vervolg. Toeschouwers zijn uiteraard welkom en ook zijn er buurtsportcoaches, welzijnsorganisaties en zorginstellingen uitgenodigd.

Fit en sociaal

Bij het OldStars Walking Football spelen de deelnemers volgens het walking football principe; vanwege blessurepreventie wordt er niet gerend, is er een kleiner veld en bestaat een team uit zes mannen en/of vrouwen zonder keeper.

Door samen te voetballen komen 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Het sociale component van voetbal speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom start elke OldStars training met het drinken van een kopje koffie of thee.

Informatie

Met OldStars slaan Eredivisie, het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij de handen ineen om 60-plussers (weer) aan het voetballen te krijgen. SV Overbos werkt hier graag aan mee.

Wil je de clinic van OldStars Walking Football bijwonen? Stuur dan een e-mail naar info@oldstars.nl  en secretaris@overbos.nl. Geef dan ook even aan of je meedoet met de activiteiten.

Mocht je verder nog vragen hebben, neem dan contact op met:

Frits de Ruiter (SV Overbos) via 06 50 60 75 20

Johan Annema (Nationaal Ouderen Fonds) via 06 14 44 34 20.