• Vliegende Koninklijke DC-3 Dakota

    Jimmy van Drunen

Unieke DC-3 Dakota dagtocht boven Zuid Nederland

04-08-2016, 14:30 | Lezersnieuws |

Datum:

zaterdag 13 augustus 2016, 00:00 tot 16:00

Locatie:

Thermiekstraat 14, Schiphol
Vertrek vanaf KLM Jet Center Schiphol-Oost
Schiphol

Zaterdag 13 augustus vliegt onze Koninklijke DC-3 Dakota boven Zuid Nederland. Tijdens deze dagtocht doet de 'Prinses Amalia' ook Maastricht Aachen Airport en Rotterdam The Hague Airport aan. Kortom een unieke vlucht.

Ervaar hoe bijzonder vliegen in een historisch vliegtuig is boven het afwisselende Nederlandse landschap. Op een hoogte van 1400ft (ca 450 meter) is het uitzicht op steden en pittoreske dorpjes, maar ook op de grote rivieren en mooie natuurgebieden op de route naar Maastricht en via Rotterdam terug naar Schiphol, adembenemend.

De PBA vertrekt zaterdag 13 augustus om 10.30 uur vanaf het Jet Center op Schiphol-Oost. Op Maastricht Aachen Airport is tijd om de echte Limburgse vlaai te proeven en bij de tussenstop op Rotterdam The Hague Airport kan geluncht worden.

Dakota Experience

De totale vliegtijd is 2 uur en 15 minuten en wordt gecompleteerd met een Dakota Experience. De piloot van de Dakota loopt met de passagiers rond het vliegtuig en vertelt onder andere hoe hoogteroeren werken, hoeveel paardenkrachten de zuigermotoren leveren en het levensverhaal van het historische vliegtuig waarmee gevlogen wordt. Vragen staat vrij voor de passagiers tijdens deze Dakota Experience. Aan boord van de Dakota treft men een Logboek Magazine aan met veel informatie over de DDA en de legendarische Dakota. De Dakota vliegt op een hoogte van 1.000 voet (ruim 300 meter) zodat het uitzicht door de grote ramen prima is. Het magazine mag als aandenken mee naar huis worden genomen.

Deze unieke dagvlucht waarbij tenminste 2 uur en 15 minuten gevlogen wordt en 3 starts en 3 landingen inbegrepen zijn kost, inclusief de Dakota Experience, 295 euro voor donateurs. Vrienden van DDA Classic Airlines krijgen een korting van 35 euro. Reserveren kan via de website www.dutchdakota.nl bij word Vriend en vlieg of per e-mail naar: reserveringen@ddagroup.nl. Telefonisch kan ook: 0320-292316 op dinsdag, woensdag en donderdag tijdens kantooruren. Meer informatie over DDA Classic Airlines en de routes staat op de website www.dutchdakota.nl