• Voci Vivaci zigt Bijvoorbeeld Bach in Pelgrimskerk, juni 2017

    Hans van den Boogaard

Voci Vivaci zingt Mozarts Requiem

25-05-2018, 18:29 | Lezersnieuws | Simone de Roos

Datum:

zondag 3 juni 2018, 15:00 tot 16:00

Locatie:

Havikstraat 5
Pelgrimskerk
Badhoevedorp

Voci Vivaci zingt MOZARTS REQUIEM

Komt allen luisteren op 3 juni om 15.00 uur naar het bijzondere Requiem van Mozart in de Pelgrimskerk te Badhoevedorp! Kamerkoor Voci Vivaci, solisten, organist Jeroen Koopman en dirigent Peter Ouwerkerk laten u graag van deze wondermooie muziek genieten.

Wolfgang Amadeus Mozart kreeg in 1791 een anonieme opdracht om een Requiem te schrijven die hij koste wat kost wilde vervullen. De omstandigheden waaronder hij hieraan werkte waren mysterieus en onaangenaam; zijn geheimzinnige opdrachtgever gebruikte een naamloze boodschapper en Mozart verkeerde in constante geldzorgen. Ook had hij het idee vergiftigd te worden en voorgevoelens van zijn aanstaande dood. Zo componeerde hij een muziekstuk dat getuigt van een enorme spirituele kracht en hemelse schoonheid tegen de achtergrond van een snel afnemende gezondheid. Hij heeft slechts twee maanden aan dit meesterwerk kunnen besteden en overleed op 35-jarige leeftijd. Franz Xaver S?ssmayr, een vroegere leerling van Mozart, vulde de partituur aan en maakte o.a. het Lacrimosa af. De opdrachtgever was graaf Franz von Walsegg die het werk liet schrijven ter ere van zijn plotseling overleden twintigjarige aanstaande bruid. Het Requiem moest anoniem worden afgeleverd omdat Von Walsegg net wilde doen alsof hij het zelf geschreven had.

Kaarten kosten 10 euro Dirigent: Peter Ouwerkerk Orgelbegeleiding: Jeroen Koopman Solisten: Bobby Blommestein (sopraan), Marianne Koopman (alt), Milan Faas (tenor) en Peter van der Velde (bas)

Datum: 3 juni 15.00 Plaats: Pelgrimskerk Havikstraat 5 1171 DW Badhoevedorp.

Andere data waarop we het Requiem uitvoeren: 9 september: In het gemaal De Lynden/restaurant ?Bij Qunis?, al uitverkocht! 29 september: In de Kruiskerk te Amstelveen