Vrede - themadienst bij Apostolisch Genootschap Haarlemmermeer

13-09-2017, 10:21 | Lezersnieuws |

Datum:

zondag 24 september 2017, 09:30 tot 10:30

Locatie:

Zuiderdreef 3, Nieuw-Vennep
Apostolisch Genootschap Haarlemmermeer
Nieuw-Vennep

Nieuw-Vennep - Zondag 24 september houdt het Apostolisch Genootschap Haarlemmermeer aan de Zuiderdreef 3 in Nieuw-Vennep een themadienst over Vrede. De laagdrempelige themadienst is een toegankelijke kennismaking met deze religieus-humanistische geloofsstroming. Voorganger op 24 september is Paul Koolbergen. De dienst met zang en muziek begint om 9.30 uur en duurt ongeveer een uur. Voor kinderen tot zes jaar is er kinderopvang.

Vrede lijkt op sommige plaatsen zo ver weg dat velen twijfelen aan de haalbaarheid ervan. Paul Koolbergen richt zich vooral op wat wel kan: iedere stap in de goede richting, hoe klein ook, helpt. In de gewone taal die bij deze geloofsstroming past, spreekt hij over vrede als een van de belangrijkste doelen waar mensen naar moeten streven. Deze eigentijdse aanpak past in de vrije en ondogmatische wijze waarop het Apostolisch Genootschap geloven beleeft. Uitgangspunten voor deze stroming zijn humaniteit, gelijkwaardigheid, verdraagzaamheid en eigen verantwoordelijkheid.

Het Apostolisch Genootschap biedt religieus-humanistische ontmoetingsplaatsen voor mensen die bewust met zingeving bezig willen zijn. De leden inspireren elkaar om eigen antwoorden op levensvragen te vinden. Ze geloven dat al het leven voortkomt uit dezelfde oorsprong, waardoor alle mensen met elkaar verbonden zijn. Dat geeft apostolischen een gevoel van verantwoordelijkheid en spoort ze aan zorgvuldig om te gaan met elkaar en de wereld. De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 actieve leden verspreid over 69 gemeenschappen. Zie ook www.apgen.nl