• Voorzitter Bert van Noord staat klaar met de cheques

    Meerwind
  • De winnaars in 2017

    Meerwind
  • Twee van de windmolens van Meerwind

    Meerwind

10.000 Euro voor duurzame initiatieven in Haarlemmermeer

14-07-2018, 16:59 | Lezersnieuws | PR

Windenergievereniging Meerwind stelt dit jaar weer € 10.000 ter beschikking voor duurzame initiatieven in de regio Haarlemmermeer. Bewonersgroepen, verenigingen, scholen en particulieren met een goed idee of plan over duurzaamheid kunnen hiervoor geld krijgen van Meerwind. Zo helpen de windturbines van Meerwind bij het realiseren van duurzame projecten. Geïnteresseerden kunnen hun voorstellen indienen tot 26 augustus 2018.

 

Meerwind is een energievereniging met bijna 1.100 leden en bezit drie windturbines langs de A4. De vereniging wordt geheel gerund door vrijwilligers, en draait mede daardoor dan ook met een gezonde winst. “Wij vinden dat we een substantieel deel van die winst ook moeten inzetten om onze leefomgeving te helpen verduurzamen”, aldus voorzitter Bert van Noord.  Twee jaar geleden is Meerwind gestart met de sponsoractie Wind in de Rug, waarbij zij kleinschalige lokale initiatieven van verenigingen, scholen of clubs ondersteunt met een financiële bijdrage.

 

We zijn vooral op zoek naar kleinere projecten die bijdragen aan CO2-reductie, energiebesparing of hergebruik van grondstoffen, maar het kan ook een project zijn dat de sociale cohesie in een buurt, dorp of wijk vergroot.

 

De afgelopen jaren heeft Meerwind een grote diversiteit aan projecten gesteund. Zo zijn er twee moestuinen, een scoutinggroep en een voetbalvereniging die zonnepanelen hebben geplaatst. Er zijn diverse schoolpleinen vergroend. Maar ook is de zonnebootrace van een middelbare school gesponsord en is afgelopen jaar de Energiebank Haarlemmermeer opgericht dankzij de donatie van Meerwind. Meer winnende initiatieven zijn te vinden op de website van Meerwind.

 

Ook geïnteresseerd en bezig met een duurzaam initiatief? Uw plan kunt u tot 26 augustus 2018 indienen. Het aanmeldformulier en informatie over de voorwaarden staan op www.meerwind.nl.