• Caroline Boxman op weg naar pr

    Tony van de Velde

12 keer eremetaal ZPCH op Regiokampioenschappen

14-11-2017, 12:40 | Lezersnieuws | ZPCH-wz

Afgelopen weekend vond het eerste deel van de Regiokampioenschappen plaats. Twee dagen lang zat de tribune van het Sportcomplex Willem Alexander vol en gingen vele zwemmers de strijd met elkaar aan. Van ZPCH hadden 18 zwemmers zich gekwalificeerd. Zij kwamen 49 keer aan de start en daarbij werden 31 persoonlijke records gezwommen. In het grote deelnemersveld wisten zij maar liefst 12 medailles op te halen.

Caroline Boxman liet van alle ZPCH-zwemmers de grootste persoonlijke verbetering zien. Zij haalde bij de 400m wisselslag ruim 8 seconde van haar tijd af. Ook Madelon Dijkstra en Alysha de Jong verbeterde hun eigen tijden en behaalden hiermee respectievelijk een eerste en tweede plaats in hun leeftijdscategorieën. Sanne Homan, Maike van de Velde en Jenna Stolt kwamen ook uit op deze zware afstand, maar alleen Sanne slaagde erin haar snelste tijd te verbeteren.

Alysha behaalde naast deze zilveren medaille ook nog op drie andere afstanden zilver en eenmaal goud. Madelon behaalde nogmaals goud met de 200m vrij slag. Op dezelfde afstand zwom Kim Zwinkels naar een zilveren medaille. Isa van Maarleveld, Kiki Koopman en Robin Spreeuw plaatsten zich niet bij de eerste drie, maar behaalden wel mooie persoonlijke resultaten.

Bij de heren behaalde alleen Marijn Kagchelland een tweede op de 200m vlinderslag en een derde plaats op de 400m vrije slag. Colin Degenaars, Kas van de Vaart en Thomas Vastenhout lieten mooie verbeteringen zien op verschillende afstanden.

Corné en Dorine Dielen, Sander Kirillova en Ivana Momcilovic slaagden er niet in progressie te maken. Misschien slagen zij daar komend weekend tijdens het tweede deel van de Regiokampioenschappen wel in.