• De deelnemers van de Haagse Donar Cup van Gymnastiekvereniging Jahn Hillegom.

    Theske Slijkerman

12 prijzen voor Jahn bij turntoernooi

12-06-2018, 22:19 | Lezersnieuws | Theske

Op 9 en 10 juni namen 25 turnsters van Jahn Hillegom deel aan de Haagse Donar Cup, een leuke toestel-wedstrijd in Den Haag. Bij deze Hillegomse vereniging turnen ook meerdere meisjes uit omliggende dorpen, onder andere Hoofddorp en Nieuw Vennep. 

Het leukste voor de turnsters (tussen de 7 en 16 jaar oud) is dat je hier prijzen per toestel kunt winnen, en dus niet alleen voor de meerkamp. Voor de jonge meiden is het een mooie kans om hun beste oefeningen van dit seizoen te laten zien, voordat ze volgend jaar weer nieuwe oefeningen krijgen. En gaat er bij één toestel iets mis? Dan kun je vol goede moed het op het volgende toestel je oefening laten zien! 

De oudere meiden (13+) mogen zelf hun oefening in elkaar zetten, en zij gebruiken deze wedstrijd vooral om veel nieuwe elementen voor het eerst uit te proberen. Zo turnde Amber Smit een boogje achterover op de evenwichtsbalk, maakten Pamela van Barneveld en Bente Amundsen een salto achterover op diezelfde balk en deed Fleur Goedemans een losse radslag erop (zonder handen dus). In totaal mochten de Jahn-meiden 12 prijzen mee naar huis nemen!  Een langer wedstrijdverslag is te lezen op de website www.jahn-hillegom.nl