• V.l.n.r.: Pieter Bakker en Andrea Giacometti (HD 65+/A-poule), Tanja Ootes (DD 50+), Eric en Marie José de Kort (GD 65+), Antonie Herre (DD 50+), Gerard van Beek en Willem Linthout (HD 65+/B-poule

    John van Loon

1e Open Veteranentoernooi (50+ en 65+) bij TV In den Boogaerd gezellig en geslaagd!

24-06-2018, 16:22 | Lezersnieuws | fred

AFGELOPEN WEEK IS VOOR DE 1E KEER HET ‘OPEN IDB’ VETERANEN TENNISTOERNOOI GEHOUDEN.

DIT TOERNOOI WERD OVERDAG GESPEELD VAN MAANDAG T/M VRIJDAG VANAF 13.00 T/M 17.00  UUR, MET ALS DOELSTELLING DE “OUDERE JONGEREN” WEER IN BEWEGING TE KRIJGEN EN OOK TE HOUDEN.

NORMALITER IS MEN REEDS VANAF 35 JAAR EEN ‘TENNIS VETERAAN’ EN DE MEESTE CLUBS HANTEREN DEZE LEEFTIJD DAN OOK ALS DE ‘’ OUDSTE ‘’  CATEGORIE BIJ HUN TOERNOOIEN …….. ECHTER, ER ZIJN HEEL VEEL MENSEN VAN BOVEN DE 50 / 60 JAAR DIE NOG STEEDS GRAAG ACTIEF BEZIG ZIJN MET TENNIS EN OOK WEL EENS BIJ ANDERE CLUBS EN TEGEN ANDERE SPELERS EEN ‘DOUBLE’ WILLEN SPELEN.

VAAK IS HET (TE) GROTE LEEFTIJDSVERSCHIL IN FYSIEK OPZICHT EEN BARRIÈRE OM MEE TE DOEN VOOR DEZE GROEP (35 JAAR TEGEN 55/60 JAAR IS GEEN UITZONDERING).  DUS NIET IN COMPETITIEVERBAND, MAAR GEWOON LEKKER OVERDAG BEZIG ZIJN ZONDER   ‘RANKING’  EN WEL VOOR DE WINST GAAN NATUURLIJK TEGEN SPELERS VAN DEZELFDE LEEFTIJD!

OOK HET SOCIALE ASPECT IS HEEL BELANGRIJK EN NIET TE VERGETEN DE GRATIS ‘TAART MET SLAGROOM EN AARDBEIEN’ VOOR ALLE DEELNEMERS, ALSMEDE DE KOUDE EN WARME ‘SNACKS’ IN DE MIDDAG.

DIT TOERNOOI HEEFT GEEN WINSTOOGMERK EN KAN ALLEEN MET BEHULP VAN VEEL VRIJWILLIGERS EN DE STEUN VAN SPONSORS ‘INTERSPORT’ EN ‘GRIPWOOD’ GEHOUDEN WORDEN.

TENNISVERENIGING “IN DEN BOOGAERD” IN HOOFDDORP IS EEN CLUB ‘VAN EN VOOR IEDEREEN’! DE 10 GRAVEL-BANEN OP HET MOOIE  IDB -TENNISPARK LAGEN ER PRACHTIG BIJ EN ER WERD DOOR 40 DEELNEMERS FANATIEK MAAR HEEL SPORTIEF IN POULES GESTREDEN OM DE PRIJZEN.

WINNAARS WERDEN IN DE GD: MARIE JOSÉ & ERIK DE KORT, IN DE DD TANJA OOTES & ANTONIE HEERE, TERWIJL BIJ DE HD IN 2 POULES VAN 10 KOPPELS GESPEELD WERD. IN DE HD A-POULE WAREN 3 KOPPELS NA EEN UITERMATE SPANNENDE STRIJD GELIJK GEËINDIGD, UITEINDELIJK BLEEK HET SYSTEEM BEREKEND TE HEBBEN DAT PIETER BAKKER/ANDREA GIACOMETTI ALS WINNAARS WERDEN AANGEMERKT. IN DE HD B-POULE WAREN GERARD VAN BEEK & WILLEM LINTHOUT TE STERK VOOR ALLE ANDEREN.

ALLE WINNAARS KREGEN EEN INTERSPORT-WAARDEBON VAN €25,= EN EEN MOOIE BOS BLOEMEN, TERWIJL DE 2EPRIJSWINNAARS EEN MOOIE BOS BLOEMEN EN OOK NOG EEN FLES WIJN MEENAMEN. WE KUNNEN TERUGZIEN OP EEN GOED EN GESLAAGD VETERANENTOERNOOI MET EEN HEEL GEZELLIGE NA-ZIT. DE LAATSTEN GINGEN OM 21.00 UUR PAS WEG. KOMT U OOK EENS KIJKEN EN MEEDOEN?