• Het ZPCH seniorenpodium

  PR ZPCH
 • Brons voor ZPCH bij de Age 1

  PR ZPCH
 • Goud en zilver voor ZPCH bij de Age 2

  PR ZPCH
 • Goud en brons voor ZPCH bij de junioren

  PR ZPCH

Acht uit twaalf voor ZPCH synchroonzwemsters

06-11-2016, 16:31 | Lezersnieuws | ZPCH PR

Naast het korte baan wedstrijdzwemmen op de ONK in het SKWA in Hoofddorp werd er ook nog synchroon gezwommen dit weekend. Zaterdag 5 november werd in het Sloterparkbad in Amsterdam de limietwedstrijd synchroonzwemmen voor Age 1, Age 2, Junioren en Senioren georganiseerd. De Hoofddorpse Zwem en Poloclub trad aan met maar liefst 41 zwemsters. Bij het verdelen van de podiumplaatsen bezetten de Hoofddorpse zwemsters 2/3e van het aantal plaatsen: acht uit twaalf!

Bij de Age 1 wist Charelle Spaan met 47,6 punten beslag te leggen op het brons. Jente Hokke viel met een vierde plaats net buiten de prijzen. Winnaar werd Marloes Steenbeek van De Dolfijn, gevolgd door Reese Rutgers van ZV de Zaan.

Bij de Age 2 werden goud en zilver door de Hoofddorpse zwemsters in de wacht gesleept. Zärrin Sahertian werd eerste met 59,8 punten, op de voet gevolgd door Noortje Reijnen met 58,6 punten. Derde werd Merit Braakhuis van Aquarijn.

Bij de junioren wist ZPCH ook 2 medailles te winnen. Kim Schravendijk pakte het goud met 63,9 punten. Vera Middelkamp - deze zomer overgekomen van de Polar Bears uit Ede naar ZPCH - werd derde met 61,1 punten. De Dolfijn zwemster Dilara Yugnuk nestelde zich tussen de twee Hoofddorpse zwemsters in en pakte het zilver.

Bij de senioren werd tenslotte het volledige podium gevuld met de Hoofddorpse clubkleuren. Goud werd gewonnen door Lotte Tromp, zilver was er voor Eva Meulblok. Lisa van Seuren pakte brons.

De overige ZPCH zwemsters kenden ook goede resultaten. Naast 4 Age 1 diploma's (Kathelijne van Harten, Marlinka Grundell, Kyara Sabajo, Izabella Buitelaar) en 7 Age 2 diploma's (Sanne van der Waal, Marin Hokke, Mette Bos, Joy Favié, Emma Leen, Julia Vrolijk, Anastasia Ibrahimov) werden ook vele limieten gescoord, die deelname later dit jaar aan het NK, NJK en de Synchrobeat veilig stelden dan wel een stap dichterbij brachten.