• Kinderen van groep 5 krijgen uitleg.

    Irene van der Peet

Basisschool De Bosbouwers ruimt de wijk op!

06-03-2019, 15:20 | Lezersnieuws | Irene

Minder zwerfafval is beter voor mens en dier. Daarom gingen leerlingen van basisschool de Bosbouwers in Hoofddorp op woensdag 6 maart aan de slag met het opruimen van zwerfafval in de omgeving van hun school. 

Deze actie was onderdeel van het schoolproject over zwerfafval en werd georganiseerd door Let’s do it Kids. Geen plastic soep op onze stoep! Van een schone wijk en stad word je vrolijk. Dat is wat de leerkrachten van de Bosbouwers de kinderen willen meegeven tijdens het schoolproject zwerfafval.

Behalve het opruimen van afval werden de kinderen in de onderbouw in een ochtend met een theatervoorstelling bewust gemaakt van het belang van een schone natuur. De midden- en bovenbouw deden diezelfde ochtend mee aan interactieve workshops over hoe zwerfafval op de stoep zomaar kan eindigen in plastic soep en leerden zij tijdens de lessen ‘Van Afval Naar Grondstof’ over de negatieve effecten, maar ook over de rijkdom van afval, nadat het goed is gescheiden.  

Het project zal worden afgesloten met een kijkmiddag voor de ouders, zodat zij kunnen zien wat de kinderen in deze periode hebben geleerd.