• Groep 7 volleybal

    Chantal Schuil
  • Groep 6 volleybal

    Chantal Schuil

Basisschool de Klippeholm met 2 teams op NK schoolvolleybal

19-06-2018, 11:41 | Lezersnieuws | Chantal

 

Op zaterdag 16 juni mochten 2 teams van de Klippeholm aantreden op het NK schoolvolleybal. Na diverse voorronden mochten groep 6 en groep 7 het opnemen tegen de beste teams van Nederland. De kinderen waren erg enthousiast en speelden goed samen tijdens de wedstrijden. Wat was het spannend.

Groep 7 werd 3e in de poule en mocht spelen om plaats 5 en 6 in de vervolgronde. Deze ronde was erg spannend en eindigde gelijk in gewonnen sets. Nu wachten op het aantal behaalde punten. Het verschil tussen de teams was maar 1 punt! De meiden Brigitte, Suze, Ilysa en Ibtissame eindigden op een welverdiende 6e plaats van Nederland! Wat zijn we trots op deze meiden.

Groep 6 werd 2e in de poule en mocht in de halve finale spelen tegen de nummer 1 van de andere poule. Deze wedstrijd werd er heel goed samen gespeeld waardoor deze wedstrijd duidelijk gewonnen werd. Op naar de finale! Wat werd dit een spannende wedstrijd tegen een team waar ze in de poule ook al tegen gespeeld hadden. Klippeholm hield het hoofd in de eerste set koel en won deze verdiend. De tweede set was zenuwslopend en het andere team kwam nog heel dichtbij, maar door een punt in de allerlaatste seconde mag groep 6 van de Klipepholm zich een heel jaar land NEDERLANDS KAMPIOEN SCHOOLVOLLEYBAL noemen! Woaah wat een toppers.