• Thomas van Aalten met zijn roman Henry!

Boekenweek bij Buchhandlung Jaspers

08-03-2016, 13:50 | Lezersnieuws | Sjoerd Agterhof (Boekhandel Jaspers)

Aanstaande zaterdag 12 maart gaat de 81ste Boekenweek van start bij Boekhandel Jaspers. De Boekenweek wordt jaarlijks volop gevierd in Badhoevedorp, met mooie boeken, feestelijke activiteiten en speciale Boekenweek-uitgaven. Het thema van de Boekenweek is Duitsland. Voor de gelegenheid wordt Boekhandel Jaspers voor een week omgedoopt tot Buchhandlung Jaspers. Tijdens de Boekenweek krijg je het Boekenweekgeschenk Broer van Esther Gerritsen cadeau bij besteding van minimaal € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Je kunt er bovendien op zondag 20 maart gratis mee reizen met de trein. Die dag krijgt het boek dus een waarde van € 50,80 (een NS Dagkaart). Broer is een echte Esther Gerritsen, met scherpe humoristische dialogen, een uitvergrote werkelijkheid en het ongemakkelijke gevoel dat het verhaal ook over jou gaat.

Op zaterdag 12 maart gaat de Boekenweek direct van start met diverse activiteiten bij Boekhandel Jaspers. Van 11:00 tot 13:00 presenteert Richard Jeanson in zeventiende eeuwse kledij zijn boek De legende van Amsterdam. Op zoek naar de vroegste geschiedenis van de stad stuitte hij in de stadsarchieven van Amsterdam op een vergeten verhaal: de ontstaanslegende van Amsterdam uit het jaar 1095.

Bestsellerauteur Thomas van Aalten is op zaterdagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in Badhoevedorp om zijn nieuwe literaire roman te signeren. Met zijn roman Leeuwenstrijd, dat door DWDD werd verkozen tot boek van de maand, kreeg Thomas van Aalten grote bekendheid. Op dezelfde filmische wijze als in Leeuwenstrijd weet van Aalten in Henry! de jaren zestig, zeventig en tachtig van de vorige eeuw neer te zetten. Henry! speelt zich af in de kranten- en tijdschriftenwereld en heeft bij Jaspers het predicaat Onze Keus gekregen.