• Brian (zwart shirt) Finn (wit shirt)

    René Lagerwaard

Brian Wassink Nederlands Kampioen HD U17 2018!

11-06-2018, 22:21 | Lezersnieuws |

Afgelopen weekend speelde Brian de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen Badminton in het T-Kwadraat in Tilburg. In de mix verloor hij met zijn partner Charissa helaas nipt in 3 sets (matchpoint in de 2de set) de kwartfinale van de uiteindelijke winnaars. Dit was wel een tegenvallend resultaat voor Brian, omdat hij in dit onderdeel 1ste geplaatst was en daar alles op gezet had.

Ondanks dat Brian vanuit de Nationale Jeugdselectie geen single speelt, wist hij op het NJK toch een mooie kwartfinale te behalen. Helaas verloor hij deze in de verlening  in de 3de set van de runner-up van het toernooi.

Op zaterdagavond werd de kwartfinale van de HD samen met zijn partner Finn Achthoven redelijk makkelijk gewonnen, waardoor zij zondag in de halve finale stonden. Na een matig gewonnen halve finale, die voornamelijk uit spanning en fouten bestond, werd in een hoogstaande finale van de nummer 1 geplaatst in 2 sets gewonnen. Vooral in de 1ste set speelde Brian en Finn zeer goed en konden goed druk zetten op de tegenstanders. In de 2de set maakte Brian en Finn het nog even spannend door een 11-3 voorsprong uit handen te geven. Maar uiteindelijk werd de rust en de focus weer gevonden en met 20-16 werd het 2de matchpoint benut. En daarmee was de Nederlandse titel een feit.

Deze maand nog hard trainen, begin juli 2 weken vakantie om daarna de voorbereiding in te gaan voor het EJK en WJK U19 en daar hoopt Brian natuurlijk voor geselecteerd te worden.