• De bronzen Age 2 ploeg van ZPCH

    ZPCH

Brons voor ZPCH Synchroonzwemsters op interregio Age 2

14-05-2018, 20:24 | Lezersnieuws | PR

Zaterdag 12 mei was het de beurt aan de zwemsters onder 15 jaar (age 2) voor de interregio uitvoeringen. In het gloednieuwe sportcomplex in Raalte streden 17 solisten, 30 duetten en 18 ploegen om het eremetaal. Behaalden de Synchroonzwemsters van ZPCH vorige week in Luxemburg nog 3x goud en 1x brons, nu gingen ze naar huis met 1 gouden en 2 bronzen medailles.

De ploeg bestaande uit Noortje Reijnen, Zärrin Sahertian, Femke Vos, Ilse de Heij, Xenna MacKay, Marin Hokke en reserve Judith Bosman moest genoegen nemen met een derde plaats. Werden ze vorige week in Luxemburg nog overtuigend eerste, nu moesten ze hun meerdere erkennen in De Dolfijn uit Amsterdam (2e) en AZC uit Alphen aan de Rijn (1e). Het verschil in punten was niet groot en werd voornamelijk veroorzaakt doordat ZPCH met 2 zwemsters minder aan de start verscheen, wat een punt aftrek oplevert.   

Bij de duetten ging de strijd om eremetaal tussen de drie KNZB-duetten. Het duet van Noortje Reijnen (ZPCH) en Marloes Steenbeek (De Dolfijn) behaalde uiteindelijk met een hele strakke uitvoering de 1e plaats. Het duet van Zärrin Sahertian en Femke Vos (beide ZPCH) moest met een minimaal verschil op nummer 3 genoegen nemen met een 4e plaats.  

Voor Noortje Reijnen was het een drukke dag, want zij kwam naast het team en het duet ook uit op het onderdeel solo.  Daarmee behaalde ze een bronzen medaille. 

De komende weken zal er hard getraind worden om de uitvoeringen te perfectioneren om straks op de Nationale Kampioenschappen opnieuw te strijden om de medailles. Deze worden op 16 en 17 juni gehouden in het SKWA en beloven zeer spannend te worden.