• Clever Sessions

    Duycker

Café Akoestiek in Duyckercafé

24-06-2016, 17:01 | Lezersnieuws | Timo Imanse

Hoofddorp, vrijdag 24 juni 2016 - Op donderdag 30 juni is er weer Café Akoestiek in Duyckercafé. Gedurende de avond komen er verschillende bands akoestische liveoptredens geven. De avond begint om 20:00 uur en de toegang is gratis.

Café Akoestiek is een sfeervolle avond in het café waarbij bezoekers kunnen genieten van akoestische live optredens. De muziek wordt zonder elektrische bombast gespeeld, waardoor er een intiem huiskamereffect ontstaat. De line-up van 19 mei bestaat uit: Auke en Lorenzo, John Spijker en Kay Koopmans.

John Spijker begon op jonge leeftijd met drummen. Na zanger en drummer te zijn geweest in een middelbare schoolband, werd hij zanger van de rockband Apple, waarmee hij o.a. in het voorprogramma van de Golden Earring heeft gestaan. In zijn huidige band The Peachkings zingt John en speelt hij akoestische gitaar. Zijn muziek wordt beïnvloed door grote muzikanten als: Prince, Van Halen, Stevie Wonder, Led Zeppelin en Lenny Kravitz.

Auke en Lorenzo hadden al bij de allereerste ontmoeting dat het draaide om muziek: Auke kocht zijn eerst gitaar in de muziekwinkel waar Lorenzo werkte. Ze kwamen elkaar kort daarna tegen tijdens een jamsessie, wat het begin was van een langdurige muzikale samenwerking. Na in verschillende bandjes te hebben gespeeld, besloten de jongens in 2014 hun gezamenlijke passie te volgen en als duo catchy popsongs te gaan maken.

Kay Koopmans speelde drie jaar geleden met een rockband zalen in Amsterdam en omstreken plat, hij stond onder andere in de Beurs van Berlage en Winston Kingdom. Na dit project is Kay een solo carrière begonnen. Tijdens zijn optredens komen liedjes voorbij van bekende en minder bekende artiesten, maar allemaal even mooi gebracht.

OPEN: 17:00 | AANV: 20:00 | ENTEE: GRATIS | www.duycker.nl

Over Podium Duycker

Duycker, het podium voor popcultuur in de Haarlemmermeer heeft 2 concertzalen; een grote zaal voor 700 bezoekers en een kleine zaal voor 200 bezoekers, 5 oefenstudio's, workshopruimtes en een podiumcafé. Duycker organiseert jaarlijks 200 evenementen waaronder live concerten, festivals, dance-feesten, open podia, jamsessies en caféconcerten. De afgelopen jaren hebben artiesten als Waylon, De Dijk, Kensington, Caro Emerald, BLØF, Joost van Bellen, Peter Pan Speedrock en Jan Akkerman in Duycker opgetreden. Onder de naam Artquake biedt Duycker een activiteitenaanbod voor middelbare scholieren aan. Meer informatie duycker.nl