• Voorzitter Wil Hand van de PCI overhandigt een cheque van € 500 aan directeur Antoine Peeters van de Klimopschool. In het midden: Peter Rethans, penningmeester PCI.

    Jos Kooren

Caritas geeft voor de Stichting Leergeld

12-02-2019, 16:27 | Lezersnieuws | Jos

Dinsdagmiddag 12 februari j.l. overhandigde de voorzitter, Wil Hand, van de PCI-Hoofddorp (Parochiële Caritas Instelling) een cheque ter waarde van € 500,- aan de Stichting Leergeld. De cheque werd namens de Stichting in ontvangst genomen door directeur Antoine Peeters van de Klimopschool in Hoofddorp.

Stichting Leergeld ondersteunt kinderen die anders niet aan alle schoolactiviteiten kunnen deelnemen, zoals schoolreisjes, excursies, sporten e.d.

De Klimopschool is onderdeel van de Stichting Meer Primair die momenteel zo’n 17 basisscholen bestuurt. De heer Peeters memoreert dat de Stichting regelmatig een beroep doet op de Stichting Leergeld voor kinderen die zonder extra ondersteuning niet aan alle activiteiten zouden kunnen deelnemen en daardoor in hun ontwikkeling worden belemmerd en achtergesteld.

De Caritas Hoofddorp stelt zich ten doel mensen te helpen die door omstandigheden acuut dan wel tijdelijk (financiële) achterstand hebben opgelopen en het werk van de Stichting Leergeld past daar goed in. Met deze cheque hoopt de Caritas Instelling * een bijdrage te kunnen leveren aan gelijke kansen en mogelijkheden voor alle leerlingen van de basisscholen.   

 

*) Parochiële Caritas Instelling (PCI) – Joannes de Doper