• Er wordt gelijk gebruik gemaakt van de Bibliotheek op school!

    R de Vos

Communityschool De Kameleon in Zwanenburg heeft de Bibliotheek op School geopend

04-10-2018, 15:08 | Lezersnieuws | Rachel

Lezen is niet alleen heel erg leuk, lezen is ook heel goed voor je ontwikkeling. Het vergroot de woordenschat, het verbetert de spelling, het stimuleert het geheugen en lezen geeft het analytisch denkvermogen een boost. Een samenwerking tussen De Bibliotheek en Communityschool De Kameleon kan dan natuurlijk niet uitblijven. Alle leerlingen van De Kameleon worden bij inschrijving ook automatisch (gratis) lid van De Bibliotheek Haarlemmermeer.

 

Maar de samenwerking gaat verder. Op de locatie Kinheim was de bibliotheek op school er al een poosje, maar nu is ook op locatie Plantsoenlaan de schoolbibliotheek geopend!

Alhoewel de bibliotheek op school op donderdag 20 september officieel werd geopend, worden er nu allerlei activiteiten gedaan rondom de Kinderboekenweek.

 

Twee leerlingen uit de groepen vier en acht mochten samen met juf Daniëlle het lintje doorknippen en daarna mochten deze leerlingen als eerst een boek uitkiezen. Een bijzonder moment!

De schoolbibliotheek werkt nauw samen met de bibliotheek en zorgt ervoor dat er regelmatig nieuwe boeken te vinden zijn. De kinderen uit de groepen 4 t/m 8 mogen iedere ochtend zelf in de bibliotheek een boek uitzoeken wat ze willen lenen. De bibliotheek juf zet het boek op hun naam door het boek en de leerling code te scannen en het kind is klaar om lekker weg te dromen in een boek. De schoolbibliotheek is op deze locatie nu al een groot succes!