• Beukenhorst-West

    Bron: Podium voor architectuur Haarlemmermeer en Schiphol, 31 maart 2014

Creëer ook starterswoningen in Beukenhorst-West

25-05-2017, 17:50 | Lezersnieuws | JOVD Kennemerland

Hoofddorp, 25 mei - Onlangs presenteerden zes initiatiefnemers hun ideeën en ambities voor de herontwikkeling van Beukenhorst-West naar een gemengd stedelijk, levendig en dynamisch gebied. Een uitgelezen kans om een tekort aan starterswoningen terug te dringen.

Aldus de JOVD Kennemerland. De Hypotheekshop meldde op 3 mei jongstleden dat de starterswoningen opraken. Een daling van de te koop staande woningen concentreert zich met name op woningen die te koop staan voor een bedrag tussen de honderd- en tweehonderdduizend euro. Juist die daling is nadelig voor starters op de koopwoningmarkt, die niet beschikken over een overwaarde van een vorig huis en de financiering op basis van hun salaris moeten rondkrijgen.

Het nieuw te ontwikkelen Beukenhorst-West is vanwege de goede bereikbaarheid en snelle verbindingen met Schiphol, Amsterdam en Haarlem gunstig gelegen voor starters. Zij kunnen zich door een exploderende prijsstijging geen koopwoning permitteren in de stad, zoals Amsterdam.

De gemeente Haarlemmermeer schrijft dat in de eerste plannen van partijen starterswoningen ruim aan bod komen. Partijen Certitudo en IC zijn gespecialiseerd in jongeren- en starterswoningen.

De JOVD Kennemerland juicht de ambitie toe om de starter, die nu nog vaak achter het net vist, te ondersteunen en hoopt dat het creëren van starterswoningen ook in latere plannen een belangrijke rol zal blijven spelen. De JOVD Kennemerland roept de betrokkenen daarom op om de belangen van starters tot en met de realisatie niet uit het oog te verliezen.