• Danny Hijzelendoorn wordt de nieuwe trainer van Pancratius

    Hans van Dijk

Danny Hijzelendoorn nieuwe trainer Pancratius

24-01-2018, 12:00 | Lezersnieuws | Paul Smorenburg

Het bestuur van Pancratius maakt bekend dat Danny Hijzelendoorn volgend jaar hoofdtrainer zal zijn van RKSV Pancratius. De voetbalclub uit Badhoevedorp speelt momenteel in de Tweede klasse onder leiding van Rob Rijnink. Eerder deze week maakte Pancratius bekend het eenjarige contract met de huidige trainer, dat loopt tot het einde van dit seizoen niet te verlengen.

Hijzelendoorn (31 jaar) is een echte Pancratiaan en begint aan zijn eerste grote klus als hoofdtrainer bij een club. Hij heeft zelf in de jeugd van Pancratius gevoetbald. In 2005 begon hij als jeugdtrainer van de allerjongste Pancratius-jeugd. Tot 2015 trainde hij bijna alle jeugdgeledingen. Van 2014 tot 2016 leidde hij het tweede elftal dat toen uitkwam in de reserve hoofdklasse. Vorig seizoen loodste hij als speler/coach Zaterdag 1 naar het kampioenschap. Dit seizoen is hij nog actief als speler van Zaterdag 1.

Ambitieuze trainer

De club heeft veel vertrouwen in de nieuwe trainer. Alfred Kok, bestuurslid Technische Zaken: 'Met Hijzelendoorn halen we een jonge ambitieuze trainer in huis die in het bezit is van het diploma oefenmeester TC 2. Sinds mei 2015 is hij bovendien verbonden aan de club als Hoofd Jeugdopleidingen waar hij betrokken was bij het halen van het 'Certificaat Kwaliteit & Performance Programma' voor de lokale jeugdopleiding. Dat zien wij als een erkenning van de KNVB voor de manier waarop Pancratius bezig is met zijn jeugdopleiding.'

Clubmens

Volgens Kok is Hijzelendoorn een echt clubmens die beschikt over een breed netwerk. 'Wij achten hem in staat een zo breed mogelijke selectie aan zich te binden met veel onderlinge concurrentie om op die manier het spelpeil op een hoger niveau te brengen. De doelstelling die wij hebben meegegeven blijft hetzelfde; handhaving in de tweede klasse met daarbij het pakken van een periodetitel.'

Zevende positie

Het eenjarige contract dat Pancratius heeft afgesloten met Hijzelendoorn gaat in op 1 augustus aanstaande, waarbij beide partijen de intentie hebben uitgesproken na dat jaar verder met elkaar door te willen. Pancratius bezet momenteel na elf wedstrijden de zevende positie in de tweede klasse. De vertrekkende trainer Rob Rijnink zal zijn contract uitdienen en zich volledig inzetten om de tweede seizoenshelft die op 28 januari start met een uitwedstrijd tegen mede-middenmoter ROAC in Rijpwetering, tot een goed einde te brengen.