• Daniel den Hoed

    De Beren

De Beren Restaurants halen 15.000 euro op voor Daniel den Hoed

11-09-2017, 11:10 | Lezersnieuws | Lisa

Rode hoeden, het Daniel den Hoed broodje en donaties van ondernemers

De Beren Restaurants hebben gedurende de maand augustus een grootschalige inzamelingsactie georganiseerd voor de Daniel den Hoed stichting. Deze stichting haalt geld op voor meer wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte kanker in het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam. In alle restaurants en afhaalvestigingen van De Beren waren de bekende 'Rode Hoeden' te vinden waarin de gasten een donatie konden doen. Daarnaast stond in augustus het 'Daniel den Hoed broodje' op de menukaart, waarvan de gehele opbrengt naar de Stichting is gegaan. De restauranteigenaren hebben zelf ook flinke donaties gedaan waardoor de teller op maar liefst 15.000 euro is geëindigd.

Daniel den Hoed Stichting

Eigenaar Ad Schaap is ontzettend blij met het mooie resultaat van de opbrengactie. Hij vertelt: "Helaas hebben veel mensen in onze omgeving met de ziekte kanker te maken. Gasten, medewerkers, iedereen! Meer dan genoeg reden om ons hiervoor in te zetten. Eerder dit jaar hebben we een rondleiding in het laboratorium van de Daniel den Hoed stichting gekregen. Dit was erg indrukwekkend en gaf de doorslag voor deze actie. Volgend jaar willen we zeker weer ons steentje bijdragen."

Een restaurantmerk met een sterke persoonlijkheid

Het typisch Rotterdamse horecaconcept De Beren staat bekend om haar kwalitatieve royale gerechten voor een vriendelijke prijs. In 2016 werd zij zelfs uitgeroepen tot het meest sympathieke horecamerk van Nederland. De Beren startte in 1984 met de opening van een eetcafé op de Noordsingel in Rotterdam. Inmiddels is het concept uitgegroeid tot een succesvolle horecaformule met restaurants en bezorgrestaurants door heel Nederland. De horecaketen wil alle vestigingen die de oude stijl nog hanteren, ombouwen naar de nieuwe stijl.