• Bekers voor de teams bij het scholen Beeball Toernooi bij SC Badhoevedorp.

    Lukas Rammeloo

De jeugd van de basisscholen in Badhoevedorp speelt Beeball Toernooi bij SC Badhoevedorp

25-06-2018, 21:53 | Lezersnieuws | Vanessa

Badhoevedorp, 25 juni 2017 – Afgelopen woensdagen 13 en 20 juni jl. hebben de kinderen van de basisscholen in Badhoevedorp het jaarlijkse Scholen Beeball Toernooi gespeeld bij SC Badhoevedorp. Beeball is een instapversie van het echte honkbal, speciaal voor kinderen in de leeftijdscategorie van groep 1 t/m 8 van de basisscholen. Verspreid over de onderbouw op 13 juni en de bovenbouw op 20 juni speelden er meer dan 200 kinderen beeball.

Beide dagen was het weer mooi, de sfeer goed en werd er fanatiek gesport. De verschillende scholen waren vertegenwoordigd met meerdere teams, spelend in de schooltenues. Ook dit jaar zijn er weer mooie home runs geslagen, spectaculaire vangballen gemaakt en veel runs gescoord in een sportieve en toch ook wel competitieve sfeer. Naast de kinderen, was er ook veel publiek aanwezig. Dat motiveerde de kinderen nog meer. Ieder team speelde meerdere wedstrijden van een half uur, waarin iedereen tenminste 2 keer kon slaan en fielden. De kinderen speelden om de beker, dus de verrassing was groot dat elk team aan het einde van de dag met een beker naar huis ging. En natuurlijk kreeg iedereen een vaantje als aandenken aan dit toernooi.  

De (oudere) jeugdleden van Honk- en softbal vereniging SC Badhoevedorp hebben beide dagen geholpen om dit toernooi tot een succes te brengen. Veel van deze kinderen zijn een paar jaar geleden zelf enthousiast geraakt voor het spelletje door hun eigen deelname aan het scholen toernooi. Nu een paar jaar later staan zij in hun officiële honkbal outfit de jongste kinderen te coachen en te begeleiden in het veld. De hele kleintjes worden zelfs bij de hand genomen, zodat ze samen naar het volgende honk hollen. Ook leggen zij de regels uit en houden de scores bij. Uiteraard worden zij bijgestaan door de trainers en coaches van hun eigen teams en andere vrijwilligers. 

“Het is fantastisch om te zien dat de betrokkenheid, van zowel de kinderen als de ouders, bij de honkbalclub zo groot is. Dat blijkt ook op een dag als vandaag, waar zelfs de DJ ondersteund wordt door de kinderen, evenals het omroepwerk dat door een enthousiast zusje van een van de spelers verzorgd wordt,“ aldus Lukas Rammeloo, voorzitter van de honk- & softbal commissie van Sc Badhoevedorp. De club is er trots op dat er ook dit jaar weer veel kinderen met plezier hebben kennisgemaakt met de honkbalsport. De komende maandagen zijn er trainingen om 16.30 uur op de club waar kinderen vrijblijvend aan kunnen meedoen.