• Scholierenatletiekdag 2017

    AVH

In de sporen van Dafne Schippers: inschrijving Scholieren Atletiekdag nog tot 18 mei geopend

07-05-2018, 21:42 | Lezersnieuws | Monci

Zaterdag 16 juni organiseert Atletiekvereniging Haarlemmermeer (AVH) voor de 26e keer de Scholieren Atletiekdag. Deze dag staat open voor alle basisschoolleerlingen uit Hoofddorp. Inschrijven gaat in principe via de coördinator van de basisschool, maar leerlingen kunnen zich ook individueel inschrijven als hun basisschool niet deelneemt.

De Scholieren Atletiekdag biedt leerlingen de kans om met de verschillende onderdelen van atletiek kennis te maken. Teams strijden samen op de onderdelen sprint, verspringen, hindernisestafette, medicinebal stoten, verzamelloop, werpen met vortexballen, verspringen 5 stappen. Winnen is niet belangrijk, plezier hebben des te meer.

De dag bestaat uit drie onderdelen die als team worden gedaan, en drie onderdelen die de kinderen individueel doen. Als team kun je een prijs winnen en na afloop ontvangt iedereen een atletiekdiploma. De groepen 3, 4 of 5 starten in de ochtend, de groepen 6, 7 of 8 in de middag.

Meer informatie over de Scholieren Atletiekdag is te vinden op www.atletiekdag.nl. Individueel inschrijven kan door een mail te sturen naar maria@atletiekdag.nl. Scholen kunnen teams via de website aanmelden. Inschrijven kan nog tot 18 mei.

Vorig jaar deden meer dan 450 kinderen mee aan de Scholieren Atletiekdag. Atletiek kent landelijk een steeds grotere populariteit. Wereldtoppers als sprinters Dafne Schippers en Churandy Martina, maar zeker ook de bronzen WK-medaillewinnares Meerkamp uit Nieuw-Vennep, Anouk Vetter, hebben de ‘moeder der sporten’ weer een gezicht gegeven. AVH levert ook regelmatig toptalenten die aan internationale jeugdtoernooien meedoen. Sprintster Bowien Jansen is onlangs uitgeroepen tot Haarlemmermeerse Topsporter 2017.