• Deelnemers Bootcamp 2016

    Tamar Haastrecht

Deelnemers Bootcamp 2016 bekend

26-04-2016, 09:41 | Lezersnieuws | Timo Imanse

Hoofddorp, maandag 25 april - Op zondag 24 april organiseerde Artquake De Grote Auditiedag waarbij 27 jongeren tussen de 12 en 18 jaar auditie deden voor deelname aan Bootcamp 2016. Dit was tevens een auditie voor de scholarships naar Amerika, vier gelukkigen gaan deze zomer naar Atlanta om daar deel te nemen aan een theaterproject bij 7Stages. Alle deelnemers van De Grote Auditiedag zijn geselecteerd voor Bootcamp 2016. In Nederland start Bootcamp dit jaar op 27 juli en op 12 augustus presenteren de deelnemers de eindvoorstelling van dit project in Schouwburg De Meerse.

Artquake was erg blij met het niveau van de jongeren die zich aangemeld hadden voor deze dag. Leerlingen die deze zomer deel gaan nemen aan Bootcamp zijn afkomstig van verschillende middelbare scholen uit Haarlemmermeer e.o.: Hoofdvaart College (7), Fioretti College (1), KSH (4), HvC (2), Haarlemmermeer Lyceum (2), Kaj Munk (6), Hageveld College (2), overig (3). De deelnemers blonken uit in onderdelen als zang, acteren, piano, drum, gitaar, breakdance en moderne dans.

De auditanten volgden verschillende masterclasses op het gebied van dans, zang, theater en muziek. Verder kreeg iedere deelnemer 1 minuut de tijd om zichzelf in de spotlight te zetten en de docenten te overtuigen van hun talent.

Vier gelukkige deelnemers wonnen een scholarship t.w.v. €1.200 naar Amerika. In de zomer van 2016 (20 juni t/m 17 juli) vertrekken zij naar Atlanta om daar lessen te volgen aan de theaterschool 7 Stages. Artquake biedt jongeren op deze manier de kans om hun horizon te verbreden en zich creatief te ontwikkelen. De winnaars van de scholarships zijn:

- Larissa Weilenmann, 18 jaar, studeert op InHolland, voormalig Haarlemmermeer Lyceum

- Bente Reutelingsperger, 16 jaar, Kaj Munk en Jeugd theaterschool Pier K

- Claire van Dijk, 16 jaar, KSH

- Koen Wessels, 16 jaar Kaj Munk

Bootcamp is een uitwisselingsproject, Artquake werkt samen met het Amerikaanse 7 Stages. Vanuit 7 Stages komen jongeren naar Nederland om deel te nemen aan Bootcamp en vanuit Artquake gaan vier deelnemers naar Amerika om daar deel te nemen aan het theaterproject.

Bootcamp is een samenwerking tussen Artquake, Pier K, De Meerse en 7 Stages. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds