Dorpsraad Nieuw-Vennep zoekt voorzitter

13-09-2017, 10:10 | Lezersnieuws | Jan Kiel

Peter Bokhorst stopt als voorzitter van stichting Dorpsraad Nieuw-Vennep. Daarom zijn zij met spoed op zoek naar een nieuwe voorzitter. Heb jij hart voor Nieuw-Vennep, een groot netwerk en ervaring als bestuurder? Dan komen ze graag met jou in contact.

Wegens de steeds groeiende bouwsector en daarmee ook het groeien van zijn bouwbedrijf, heeft voorzitter Peter Bokhorst moeten besluiten om te stoppen met de dorpsraad. Peter vertelt 'Het wordt steeds moeilijker om afspraken te combineren en daarmee tijd vrij te maken voor de onderwerpen die in mijn geboortedorp spelen. Als er iets speelt wil je daar graag direct aandacht aan kunnen geven. Dat red ik nu niet, terwijl de inwoners en het bestuur dat wel van mij mogen verwachten'.

Het bestuur van de Dorpsraad bestaat uit een vijftiental zeer gemotiveerde mensen. Een maal per maand vergaderen wij samen met de wijkraden Getsewoud en Linquenda. Alle dorpsraadleden hebben een specialisme en werken in commissies aan bepaalde onderwerpen, zoals groen, jeugd of verkeer.

Wanneer er veel onderwerpen spelen in het dorp, vraagt het overleg met inwoners, gemeente en andere betrokkenen veel tijd. Op andere momenten is het weer rustiger. Dat is niet te plannen. "Het is een hele mooie functie, waarin je echt iets kunt betekenen voor Nieuw-Vennep. Helaas is dit nu niet te combineren met mijn werk." Bokhorst blijft nog aan tot december, zodat er nog even tijd is om een opvolger te vinden.

Het secretariaat van de Dorpsraad is te bereiken op secretariaat@dorpsraadnieuwvennep.nl