• Astrid Jonker en Danny Castien worden Nederlands kampioen A combi standaard2

  Ronald van Nus
 • Miranda Moleman en Danny Castien worden Nederlands kampioen in A duo standaard 2 én promoveren

  Ronald van Nus
 • Miranda Moleman en Danny Castien worden Nederlands kampioen in hoofdklasse duo latin 2

  Ronald van Nus
 • Astrid Jonker en Linda Castien verrassend 4e in A duo standaard 2

  Ronald van Nus
 • Het echtpaar Van der Klauw in standaard en latin finalist

  Ronald van Nus
 • Het echtpaar van Lith in A duo latin 1 finalist

  Ronald van Nus
 • Joan Nunumete en Linda Castien voor de eerste keer in de A-klasse

  Ronald van Nus
 • Miranda Moleman en Ronald van Nus in actie op het hoogste nieveau

  Maureen Dijkman
 • Paulien Meijers en Peter Janssens, eerste wedstrijd dit seizoen

  Ronald van Nus

Drie keer Nederlands Kampioen en een promotie voor rolstoeldansparen in Soest dit weekend

08-05-2016, 15:41 | Lezersnieuws | Maureen Dijkman

Met het Nederlands kampioenschap sluiten de dansers het seizoen af. Acht paren van Walking Wheels strijden om de titel. De resultaten: elf medailles, drie keer Nederlands Kampioen én één paar promoveert naar de hoogste categorie.

Een mooie afsluiting van dit seizoen was weggelegd voor Miranda Moleman en Danny Castien die in twee categorieën de titel Nederlands Kampioen bemachtigen (in A klasse duo standaard 2 en Hoofdklasse duo latin 2) én vanuit de A-klasse standaard naar de Hoofdklasse promoveren.

Castien dans met Astrid Jonker in de A klasse combi standaard 2 en ook zij worden Nederlands Kampioen. Uit de jurywaarderingen blijkt dat men daar overigens niet unaniem in was.

Ook Moleman danst in een andere klasse met een tweede partner. Samen met Ronald van Nus staat ze in de hoogste combi klasse op de vloer; hoofdklasse combi standaard 2. In een sterk veld stranden ze uiteindelijk na de herkansingen.

Arnold & Meriam van der Klauw starten in drie categorieën; senioren standaard 1 (4e plaats), A combi standaard 1 (6e plaats) en A combi latin 1 (5e plaats). Waar de jury in de standaard dansen zeer eensgezind is met de zesde plaats per dans ligt dit in de Latijns Amerikaanse dansen duidelijk anders. De waardering voor cha cha is duidelijk hoger dan voor de andere drie dansen.

Marga & Wieger van Lith dansen in de A duo standaard 1 via de voorrondes naar de halve finale. In de A duo latin 1 bemachtigen zij voor de samba twee zevende plaatsen én twee eerste plaatsen, de jurywaardering blijkt zeer divers. Ook voor de andere dansen zijn er grote verschillen. Dat dansen een jurysport is waar ieder eigen accenten in de waardering legt is hiermee duidelijk.

Linda Castien danst dit seizoen met haar beide partners voor het eerst in de A klasse. Met Joan Nunumete eindigt ze in de combi standaard 1 op de 5e en combi latin 1 op de 4e plaats. Een wedstrijd met acht dansen is nog een uitdaging tegenover de drie dansen in de D-klasse. Met haar duo-partner Astrid Jonker danst ze in A-klasse standaard 2 via de herkansingen naar een zeer verrassende 4e plaats.

Paulien Meijers en Peter Janssens zijn door omstandigheden het hele jaar nog niet op de wedstrijdvloer geweest. Mede door een blessure is voor hen vandaag niet meer dan een vijfde plaats weggelegd.

Met het eremetaal, bloemen en drie prachtige kampioenstitels keren de dansers terug naar de thuisbasis.

Voor meer informatie: www.walkingwheels.nl of tel. 0252 751448