• Lisa Donkervliet

    Bart Treuren, www.rgym.eu

Een weekend vol met Ritmisch Gymnastiek

03-04-2019, 20:58 | Lezersnieuws | RDGA

Afgelopen weekend stond het geheel in het teken van Ritmische Gymnastiek voor de vereniging Rhythmic Dreams Gymnastics Academy (RDG Academy). Voor de derde keer werd de Friendship Cup in Alkmaar gehouden. Het toernooi was een mooi voorproefje en meetmoment op weg naar het NK in juni. Ritmische gymnasten uit maar liefst 23 landen namen deel aan dit toernooi. De vijf gymnasten(Yun Li Zwetsloot, Lisa Donkervliet, Senna Buskermolen, Valeria Baars en Laila van Es) van RDG Academy hebben genoten. Ze gaven voor de jury en toeschouwers een prachtige show weg, met mooie oefeningen met divers materiaal en gestoken in schitterende pakjes.

Zondag werd de districtskampioenschap Ritmische Gymnastiek gehouden in de tweede divisie. In drie verschillende leeftijdsgroepen deden drie gymnasten mee van RDG Academy.

Dana van Beem, die het hele seizoen stabiel en goed presteerde, draaide met hier en daar een foutje oefeningen met knots, hoepel en bal. Hierdoor is zij verzekert van een ticket naar het NK. Deze wordt gehouden op zondag 19 mei in de Dudok Arena in Hilversum. Voor de zusjes Aurea en Martina Bondia D’Accardi was het een spannend seizoen. Zij deden voor het eerst mee met de wedstrijden en hebben dit seizoen mooi afgesloten op het districtskampioenschap.

Nieuwsgierig geworden naar Ritmische Gymnastiek? Kinderen vanaf vier jaar kunnen een proefles komen doen op woensdag van 14.00 tot 15.00 uur  en vanaf negen jaar op dinsdag van 17.30 tot 19.00 uur in Gymzaal Sandestein in Nieuw Vennep. Of neem een kijkje op www.rdgacademy.nl