• Erik Jobben

Erik Jobben nieuwe directeur De Meerse en Duycker

14-01-2016, 15:20 | Lezersnieuws | Het Cultuurgebouw

Met ingang van 15 januari 2016 is Erik Jobben benoemd tot directeur van de Podiumorganisatie Haarlemmermeer in Het Cultuurgebouw. Hieronder vallen Schouwburg De Meerse en Poppodium Duycker met Artquake. Hij volgt hiermee de huidige podiumdirecteur, Joep van Dijk op.

Erik is goed bekend binnen Het Cultuurgebouw en de Podiumorganisatie. Hij werkte vanaf 2001 als hoofd Financiën en Personeelszaken en in 2013/14 als adjunct-directeur financiële strategie en innovatie bij De Meerse. Vanaf de fusie tussen Pier K, Bibliotheek en Podiumorganisatie in 2015 was hij adjunct-directeur Financiën en Control van Het Cultuurgebouw.

Erik is een goede bekende in de theaterwereld. Naast zijn managementbaan speelde hij van 1993 tot 2012 als cabaretier in vele theaters en schouwburgen bij de cabaretgroep 'Niet Schieten!'.

De huidige directeur Joep van Dijk blijft als bestuurder verbonden aan Het Cultuurgebouw.

Het directieteam van Het Cultuurgebouw wordt gevormd door de bestuurders Bart Fiers (tevens voorzitter) en Joep van Dijk en de directeuren Clinton Feurich (Bibliotheek Haarlemmermeer), Monika van der Ent (Pier K) en Erik Jobben (Podiumorganisatie Haarlemmermeer).