Gelijkspel voor BC MeerShuttle team 1 ondanks uitval 2 dames

13-11-2017, 01:11 | Lezersnieuws | BC MeerShuttle

Het eerste team van Badmintonclub BC MeerShuttle speelde afgelopen zaterdagavond hun zevende derde divisie poulewedstrijd, ze namen het op tegen directe concurrent BV van Zijderveld 4. De thuiswedstrijd in het Spectrum nam alleen een rare wending toen twee van de drie dames uit het team geblesseerd uitvielen. Uiteindelijke wist het team met een last minute invaller de badmintonwedstrijd nog af te sluiten met een eindescore van 4-4.

BC MeerShuttle begon de avond sterk met drie winstpartijen op rij. De herendubbel van Paul Mulder (die zijn eerste wedstrijd van het seizoen speelde) en Jeffrey de la Rambelje werd in drie "aan elkaar gewaagde" sets gewonnen, de damesdubbel van Daisy Overgoor en Heefan Cheung en de eerste single gespeeld door Jeffrey werden daarna ook binnengehaald. Een aantal spannende wedstrijden volgde.

Tamara van Vastenhoven verloor haar singlepartij in twee sets en ook Paul bleek na zijn afwezigheid weer even in te moeten komen en verloor zijn wedstrijd in een driesetter. Heefan was de volgende die in actie kwam voor haar single. Met een stand van 20-21 in de derde set, gleed de speelster uit en scheurde haar achillespees waardoor een bezoek aan de dokterspost genoodzaakt was. (De houten vloer in het Spectrum staat bekend om zijn gladheid, de thuishal hoeft gelukkig niet heel veel langer meer bespeeld te worden. In februari start namelijk de bouw van de nieuwe hal op de plaats van het oude Spectrum.)

Met alleen nog de twee mixpartijen te gaan en een stand van 3 tegen 3 moest Tamara helaas ook de handdoek vroegtijdig in de ring gooien. Tamara werd vervangen door Anne de Wit een hoofdklasse dame die als toeschouwer aan het kijken was. Een snelle kledingwissel tussen Tamara en Anne vond plaats en zo konden beide mixen toch nog gespeeld worden. Anne is herstellende van een blessure en speelde met Jeffrey haar eerste wedstrijd van dit seizoen. Ze wonnen de mix uiteindelijk in twee sets. De laatste wedstrijd van de avond, gespeeld door Paul en Daisy werd verloren waardoor de eindstand op een gelijkspel eindigde.

Volgende week zaterdag speelt het team om 13.30 uur uit tegen de nummer drie in de poule, BC Weesp. Helaas speelt team 1 dan dus niet met hun volledige opstelling.