• Goud en brons voor ZPCH bij de Age 2

    PRZPCH
  • Goud voor Noortje Reijnen bij de Age 1

    PRZPCH

Goud, brons en diploma's voor ZPCH Synchroonzwemsters

24-04-2016, 19:20 | Lezersnieuws | PRZPCH

Op zaterdag 23 april was in het Sloterparkbad in Amsterdam, bij de aldaar georganiseerde regiowedstrijd, de laatste mogelijkheid om limieten te behalen voor de Synchrobeat. Er deden 96 zwemsters mee, afkomstig van 10 verenigingen. De 23 synchroonzwemsters van ZPCH presteerden hier weer naar verwachting, met twee gouden medailles, één bronzen en vele diploma's.

In de categorie age 1 (onder 12 jaar) was het goud voor Noortje Reijnen. Jente Hokke en Daniela Ghasseminnejad behaalden hun 2e limiet en stelden hiermee deelname aan de Synchrobeat zeker. Nike Aardewijn mocht het age 1 diploma in ontvangst nemen. Naast Noortje Reijnen zwommen ook Ilse de Heij (6e), Mette Bos (9e) en Marin Hokke (10e) in de top 10. Overige zwemsters van ZPCH in de categorie age 1 waren Joy Favie, Carmen Kret, Charelle Spaan, Kiki Koopman, Anastasia Ibrahimov en Marola Youssef. Zij waren allemaal al in bezit van 2 limieten en zullen in juni ook uitkomen op de Synchrobeat.

In de categorie age 2 (onder 15 jaar) was het goud voor Femke Vos en het brons voor Miryanna Spaan. Emma Leen mocht het age 2 diploma in ontvangst nemen. Emme Lotte Cools (4e), Gioia Captijn (5e) en Kishan Sahertian (9e) waren de andere ZPCH zwemsters in de top 10. Maar ook de overige zwemsters Madeleine Regtering, Xenna MacKay, Judith Bosman, Orane Brunsting en Lina El Baoudi lieten een prima prestatieverbetering zien.

Na afloop waren de trainsters de Heij en Veenhuizen zeer tevreden: "alle zwemsters hebben heel netjes gezwommen en zich goed aan de opdracht gehouden. We zijn duidelijk op de goede weg om straks op de Synchrobeat in juni optimaal te kunnen presteren."