• Laila van Es

    Bart Treuren

Goud, zilver en brons voor SV Pax Ritmische Gymnastiek

28-03-2017, 21:50 | Lezersnieuws | rgsvpax

Afgelopen zondag nam SV Pax Ritmische Gymnastiek deel aan de eerste kwalificatiewedstrijd op A-niveau in Deventer. Bij deze wedstrijd heeft SV Pax vier medailles gewonnen.

In de categorie junioren plaatste Michelle Cuvelier zich als vijfde en

Carolien Plantjé zich als zesde. Beiden draaiden een hele goede bal- en

hoepel-oefening, alleen de knots-oefening ging iets minder. Carmen Donkers en Carolien Plantjé hebben zich geplaatst voor de onderdeel-finale knots later in het seizoen.

Bij de Senioren laten we een supporter aan het woord:

"Het begon met de hoepel-oefening van Julia Tan, op de langzame versie van Avicii: wake me up. De oefening was heel mooi uitgevoerd, een echte tranentrekker! Yasmin van Es haar hoepel-oefening was adembenemend en met gedrevenheid uitgevoerd. Verena Janga deed een passievolle en strakke hoepel-oefening. Julia zette een heel sierlijke oefening met lint neer.

Met heel veel expressie zette Yasmin een hele mooie baloefening neer en pakte het brons. Een temperamentvolle oefening liet Verena zien en werd beloond met een gouden medaille. De baloefening van Julia ging met sierlijke bewegingen en eindigde op de zevende plek."

De dag werd afgesloten met de Pre-junioren. SV Pax heeft vijf gymnasten die voor deze categorie uitkomen. Zij lieten hun zonder materiaal en lintoefening zien. Laila van Es nam veel risico's in haar oefening en dat werd beloond door de jury met een welverdiende gouden plak. Valeria Baars kreeg een mooie zilveren medaille omgehangen. Lyvana Garrelts had helaas een beetje pech. Bij haar eindgooi ging haar lintstokje stuk. Ze werd vijfde. Marit van der Stam kwam op de zesde plaats en Alessa Portengen werd gedeeltelijk twaalfde.