Grootste ondernemersontbijtnetwerk van Nederland bestaat 15 jaar 

05-07-2018, 16:26 | Lezersnieuws | Jennifer

Op 4 juli 2018 viert BNI Nederland zijn 15-jarige bestaan met een netwerkontbijt bij het oudste chapter van Nederland, BNI Merquess. In Nederland zijn er sinds de start 128 chapters opgericht. Die hebben samen meer dan 3100 leden die vorig jaar elkaar meer dan 198.000 zakelijke aanbevelingen gaven. Het resulteerde in 2017 in een extra 158 miljoen euro omzet voor de leden.

Nederland is 1 van de 72 landen waar BNI-chapters te vinden zijn. BNI Nederland is onderdeel van de wereldwijde netwerkorganisatie Business Network International (BNI), de grootste organisatie ter wereld op het gebied van zakelijke aanbevelingen. Leden kunnen trainingen volgen om hun netwerkkwaliteiten aan te scherpen en hun netwerk uit te breiden. De leden zijn ondernemers of werkzaam in een mkb-bedrijf.

Meer dan 6000 netwerkontbijten 
Elke week vinden er in heel Nederland 128 netwerkontbijten plaats. 20 tot 50 ondernemers verzamelen zich om met een vaste agenda met elkaar te netwerken. Ze krijgen per persoon 60 seconden de tijd om over hun bedrijf te pitchen. Aan het eind is er een zogenoemde positievebijdrageronde waarin ze kunnen laten zien wie ze waar in hun netwerk hebben kunnen aanbevelen. Aqil Radjab – die samen met Jos Baas de directie van BNI Nederland & Vlaanderen vormt – vertelt: “Wij geloven dat zakendoen veel meer voldoening en succes geeft als je het baseert op elkaar helpen en samenwerken. Het motto van BNI is daarom ‘geven loont’. Als je iets van een groep wilt ontvangen, moet je beginnen iets te géven. Het resulteert in een netwerk waarbij mensen zó met elkaar samenwerken dat het tot business leidt.''

Branche-exclusiviteit
De leden worden ook geholpen met een trainingsprogramma, dat opgebouwd is in de 33 jaar dat BNI bestaat, met als doel elkaar aan meer omzet te helpen. Per beroepsgroep is er exclusiviteit, zodat er per chapter maximaal 1 lid kan zijn met dat beroep. Hierdoor stroomt al het werk voor die beroepsgroep automatisch naar dat ene lid.