• Scrummen in de modder

    Kelvin Balder
  • Teamfoto Heren 1

    Kelvin Balder

Hawks overwinnen in modder en regen

11-02-2019, 12:11 | Lezersnieuws | Jeffrey

Afgelopen zondag namen de heren van Rugbyclub Haarlemmermeer Hawks het op tegen Thor uit Delft. De tweede helft van het rugbyseizoen is momenteel overgeleverd aan modderige weersomstandigheden, welke ideaal zijn voor een prachtige pot rugby. 

De regen zorgde voor een zware en sompige Meerse klei. Dit leidde tot veel knock-ons waarvan talloze scrums het gevolg waren. Met een vroege rode kaart gingen de Hawks een zware wedstrijd tegemoet.

De heren van Thor waren duidelijk sterker dan in een eerdere ontmoeting dit seizoen. De Hawks lieten zich hier echter niet door verrassen en vochten zich keer op keer weer terug naar de try-line van de tegenstander. Het was voor Thor onmogelijk om de krachtige forwards van de Hawks te stoppen wat resulteerde in stapels omvergelopen Delftse verdedigers.

Dankzij een spectaculaire try in de laatste minuut wisten de Hawks een eind te maken aan een gelijkspel en haar eerste overwinning in de kampioenspoule vast te stellen.

De spelers zaten na afloop zo erg onder de modder dat zij pas weer te herkennen waren na een warme douche. We hopen dat de shirts van het team na het wassen weer de herkenbare kleuren blauw en geel gaan krijgen.