• Aanvoerder Stan op weg naar de tryline

    RC Hawks
  • Teamfoto

    RC Hawks

Historische 124-0 zege voor Hawks op Amstelveens RC

10-12-2018, 16:54 | Lezersnieuws | Jeffrey

Haarlemmermeerse rugbyers door naar kampioenspoule.

Zondag 9 december 2018 wordt in de annalen van rugbyclub Haarlemmermeer Hawks vast en zeker met een vrolijk kleurtje omcirkeld. Heren 1 zorgde deze dag met een klinkende 124-0 zege op Amstelveense RC voor een aantal unieke prestaties in de nog jonge clubgeschiedenis. Voor het eerst werd van de concullega’s uit Amstelveen gewonnen. Voor het eerst werd de 100-puntengrens geslecht. Maar bovenal stelde het team voor de eerste keer een plek in de kampioenspoule veilig. Hierin strijden de beste zes teams uit de competitie na de winterstop om het kampioenschap én promotie.

Eerdere ontmoetingen tegen Amstelveen waren steevast zwaar voor de Hawks. De sterke wind zou het de teams extra moeilijk maken. Maar de Hawks lieten zich niet afleiden en speelden een puike eerste helft. Met veel variatie in de aanvallen wisten de Haarlemmermeerse rugbyers voortdurend druk te houden op de verdediging van Amstelveen en keer op keer brak men door om een try te scoren. De ene keer met brute kracht. De andere keer na een aanval over veel schijven waarbij de bal voortdurend levend werd gehouden en de Amstelveners niet meer wisten waar ze moesten zoeken. Met tien tries (5 punten) en tien benutte conversies (twee punten) was de schade met rust al opgelopen tot 70-0 in het voordeel van de Hawks. In de tweede helft wist de thusploeg nog acht keer te scoren. Man of the match, Bas Boone, wist maar liefst 17 van de 18 conversies tussen de palen te krijgen.

Met de zesde overwinning op rij gaat het team vol moed de kampioenspoule in. De inbreng van twee ervaren trainers is hierbij van groot belang geweest. De Zuid-Afrikaan Scott Valentine en oud-Ereklasser Ruben Dijkstra hebben de mannen in anderhalf jaar tijd echt leren rugbyen. “Dat onze voorwaartsen sterk en hard zijn wisten we al, maar we brengen inmiddels zoveel variatie in het spel met onze backline dat we het iedere tegenstander lastig kunnen maken. Het team mag trots zijn op wat zij vandaag en de weken hiervoor hebben laten zien op het veld. We gaan vrolijk de winterstop in om ons daarna volledig op de kampioensfase te focussen en onze ontwikkeling door te zetten,” aldus een trotse trainer-speler Dijkstra.