• Zussen Imani (l) en Kaylee de Jong zij aan zij bij 800m vrije slag

    zpchwz
  • 100m schoolslag van Lobke Wilmink

    zpchwz
  • Uitreiking sportemedailles Haarlemmermeer

    zpchwz

Imani de Jong zwemt EJK limiet

07-03-2017, 11:54 | Lezersnieuws | zpchwz

Afgelopen weekend kwamen de zwemmers van ZPCH bij verschillende wedstrijden aan de start. Een kleine groep zwemmers deed mee aan limietwedstrijden in Alkmaar en Utrecht. In Den Haag liet een grotere groep zwemmers zich zien bij de Swim Cup en Ranomi Cup.

Imani de Jong iiet bij de Swim Cup The Hague zien dat ze in vorm is. Ze behaalde maar liefst op de 200m vrije slag het limiet voor het EJK wat dit jaar in Israël plaats vindt. Daarnaast behaalde ze ook een EYOF limiet op deze afstand en tevens op de 400m en 800m vrije slag. Haar zus Kaylee zwom een mooi persoonlijk record op de 1500m vrije slag en behaalde hiermee een tweede plaats. Sander Kirillova kwam op vier afstanden aan de start, waarbij hij op de 200m wisselslag de B-finale wist te halen en een mooi persoonlijk record zwom. Ook Kim Zwinkels kwam twee maal aan de start, maar presteerde iets boven haar beste tijden.

In de pauze van de Swim Cup werd de Ranomi Cup gezwommen. Van ZPCH startten verspreid over drie dagen dertien zwemmers. Voor een aantal was dit een debuut in een 50m bad. Op de 100m vrijeslag sneuvelden vele persoonlijke records van Isis Boskeljon, Caroline Boxman, Bas Eelzak, Ivana Momcilovic, Daniëlle Thuijs en Lobke Wilmink.

In Utrecht zwom Kim Zwinkels op de 400m wisselslag naar een NJJK limiet. Op de 100m en 200m vrije slag wisten Isa Maarleveld, Kas van de Vaart en Kim Zwinkels hun tijden te verbeteren.

Madelon Dijkstra en Samantha van Vuure zwommen in Alkmaar 800m vrije slag, waarmee Madelon haar tijd met een mooie 5 seconden kon verbeteren. Ze eindigden op een respectievelijke eerste en tweede plaats.

Maandag werd de zwemploeg van ZPCH door de gemeente Haarlemmermeer gehuldigd voor het kampioenschap in 2016 en kregen de zwemmers een medaille uitgereikt.