Inbrekers de baas met Politiekeurmerk Veilig Wonen

27-05-2018, 22:23 | Lezersnieuws | Peter

Heeft u wel eens nagedacht over het beveiligen van uw woning tegen inbraak? Of staat u op het punt uw  woning te beveiligen. Waar moet u allemaal aan denken? Wat kost het? En, wat levert het op?

 

Alleen een slot houdt de inbreker niet buiten

Er zijn allerlei opties om uw woning te beveiligen, denk bijvoorbeeld aan goed hang-en- sluitwerk. Maar met een goed slot alleen houdt u de inbreker nog niet buiten. Daarom adviseren Politie, de gemeente en het onafhankelijke Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid om altijd gebruik te maken van een Politie Keurmerk Veilig Wonen-expert (PKVW-expert).

 

Prettig en veilig wonen

De PKVW-expert bekijkt het inbraakrisico van een woning en geeft advies op maat volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zo zorgt de expert voor gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen, deuren en lichtkoepels. Deze gecertificeerde sloten zorgen ervoor dat een inbreker minimaal drie minuten buiten blijft.  Een gemiddelde gelegenheidsinbreker probeert namelijk altijd binnen twee minuten binnen te komen. Als dat niet lukt, haakt hij af. Niet alleen sloten zijn van groot belang voor het weren van inbrekers. Ook verlichting bij de buitendeuren en goed zicht vanuit de hal op iemand die voor de deur staat zijn elementen waar de expert u over adviseert. Nadat de woning is beveiligd volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ontvangt de woningeigenaar een certificaat. Met dit certificaat kunt u zelfs korting krijgen op uw inboedelverzekering, zo verdient u uw investering op termijn weer terug.

 

Een deel van de woning beveiligen kan ook

Sinds dit jaar is het ook mogelijk om de beveiliging van een bepaald deel van de woning op PKVW-niveau te brengen. Hiervoor zijn de zogenoemde verklaringen geïntroduceerd. Stel dat in uw buurt veel ingebroken wordt via de achterzijde van de woningen, dan is het doorgaans niet nodig om de hele woning op PKVW-niveau te krijgen. De PKVW-expert zal op verzoek dan een deel van de woning beveiligen volgens de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Als een woningeigenaar toch voor het volledige PKVW-certificaat wil gaan, dan kan dat stapsgewijs totdat alle elementen van de woning aan de beveiligingseisen voldoen. Hierdoor ligt het certificaat PKVW voor meer mensen binnen handbereik.

 

Lockforce B.V. is dé PKVW-expert bij u in de buurt

Ook in Haarlem en Haarlemmermeer zit een erkend PKVW-bedrijf die u kan helpen bij het goed beveiligen van uw woning. Lockforce B.V. zit al 15 jaar in het vak en volgt regelmatig opfriscursussen. Daardoor zijn PKVW-bedrijven altijd op de hoogte van de laatste inbraaktechnieken en de nieuwste oplossingen om woningen tegen inbrekers te beschermen.

 

Geïnteresseerden kunnencontact opnemen met Lockforce B.V. via 023-8200224 of kijk op www.lockforce.nl