• Keramiekwerkstukken

    Robert Lagendijk

Keramiekgroep als recreatieve dagbesteding

14-01-2016, 17:21 | Lezersnieuws | Pier K

Pier K start met een keramiekgroep voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen die bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking of een psychische stoornis hebben. Onder leiding van een enthousiaste en ervaren keramiste maken de deelnemers onder andere vazen, potten en schalen voor dagelijks gebruik. De keramiekgroep vindt plaats op de dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur bij Pier K Nieuw-Vennep.

Pier K is volop in beweging om verschillende recreatieve en arbeidsmatige dagactiviteiten te creëren. Door middel van deze activiteiten geeft Pier K mensen de kans nieuwe vaardigheden op te doen, in contact te komen met andere mensen en zelfvertrouwen op te bouwen. Er wordt gewerkt in kleine groepen, in een veilige omgeving en onder professionele begeleiding. Alle aspecten van keramiek komen aan bod: De klei uitrollen, de klei versieren met decoraties, het werkstuk dompelen in glazuur en ten slotte het werkstuk in de oven zetten.

Iedereen vanaf 18 jaar met een WMO/AWBZ indicatie, kan bij Pier K aan de slag in de keramiekgroep of in de arbeidsmatige dagbesteding. Voor meer informatie, een kennismakingsgesprek of om aan te melden kan men contact opnemen met Jim Leijenaar, coördinator dagbesteding, via jim.leijenaar@pier-k.nl of 06 30 77 64 21.