• Programma Kom erbij in Haarlemmermeer

    Peter Rethans

Kom erbij in Haarlemmermeer

24-09-2018, 16:40 | Lezersnieuws | Peter

De sociaal makelaars van MeerWaarde organiseren tijdens de Week tegen Eenzaamheid op verschillende plekken in Haarlemmermeer bijeenkomsten waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten. De bijeenkomsten vinden plaats van 27 september tot en met 6 oktober in Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Badhoevedorp

 

Iedereen is welkom

Met het motto ‘Kom erbij!’ sluiten de sociaal makelaars aan bij de Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid. Alle bijeenkomsten zijn vrijblijvend toegankelijk. De bijeenkomsten zijn gericht op ontmoeten van medebewoners en kennismaking met de sociaal makelaar in het gebied. Zo is er een muzikale lunch in ’t Rietland in Badhoevedorp en inwoners kunnen mee doen aan een dansmiddag in ’t Kattegat in Hoofddorp, Bornholm. Alle activiteiten vindt u op www.meerwaarde.nl/weektegeneenzaamheid De sociaal makelaar ontvangt de inwoners en gaat met inwoners in gesprek bijvoorbeeld over meedoen aan activiteiten in de buurt of het doen van vrijwilligerswerk. Ook als u een maatje zoekt, of juist een maatje voor iemand wilt zijn denken ze mee.

 

Week vol activiteiten tegen eenzaamheid

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam. En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan op enig moment in het leven met eenzaamheid te maken krijgen. Bij zichzelf of bij een ander. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. In de Week tegen Eenzaamheid wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en worden honderden activiteiten georganiseerd om eenzaamheid te voorkomen en verminderen.

Voor meer informatie: https://www.meerwaarde.nl/nieuws/kom-erbij-in-haarlemmermeer