• Dames selectie Hoofddorp Pioniers

    Renata Jansen

Koude rentree dames Hoofddorp Pioniers

15-04-2019, 13:46 | Lezersnieuws | Uw softbal

In een ijskoud Haarlem maakten de softbal dames van Hoofddorp Pioniers afgelopen zaterdag tussen de sneeuwbuien door na 26 jaar haar rentree in de hoogste klasse van Nederland, het werd een rentree zonder overwinning, de Hoofddorpse formatie van coach Glennsig Polonius verloren iets wat afgetekend met 7-0 en 10-2.

Pioniers gaf in beiden wedstrijden prima partij aan kampioen kandidaat Sparks met een aantal harde hits en uitstekende veld acties, waaronder een prachtig dubbel spel van Femke Nuijten maar een aantal fouten aan Pioniers zijde en honkslagen op de juiste momenten brachten Sparks uiteindelijk de winst.

Komende zaterdag is het opening day op het Hoofddorp Pioniers complex met als tegenstander regerend landskampioen Olympia Haarlem, de eerste wedstrijd van deze dubbele confrontatie zal om 14.00 starten. Voorafgaand aan deze dubbel zal de jaarlijkse team presentatie en het gooien van de ceremoniële eerste bal vanaf 13.40 uur plaats vinden.

De softbal heren van Hoofddorp Pioniers speelden vrijdag de 2e wedstrijd van het seizen, na vorige week landskampioen Quick Amersfoort met 9-4 te hadden verslagen werd nu ook het Zoetermeerse Birds aan de zegekar gebonden, ditmaal was Pioniers met 16-12 te sterk. Vrijdag as. spelen de Hoofddorpers om 20.00 uur de thuiswedstrijd tegen mede koploper Zuidvogels.