• Toekomstbeeld Tiny Houses in Rijsenhout?

    Hans Peter Föllmi

Leerlingen Herbert Vissers College presenteren hun visie op Tiny Houses in Het Cultuurgebouw

28-06-2018, 15:59 | Lezersnieuws | Podium

Op vrijdag 6 juli vinden de 4 VWO eindpresentaties plaats in de Podiumzaal van Het Cultuurgebouw in Hoofddorp.  De leerlingen van het Herbert Vissers College hebben afgelopen maanden heel hard gewerkt aan hun visie op kleinschalig wonen in Haarlemmermeer. Een deskundige jury met o.a. Joost Valk (architect Vital Villages) en Hans Spijker (partij Een-Haarlemmermeer) beoordeelt de leerlingen op haalbaarheid en verbeelding.

Steeds meer mensen hebben de behoefte om hun woongedrag te veranderen op weg naar een betere wereld, een betaalbaar of zelfvoorzienend leven. Tiny Houses, kleine huisjes met een woonoppervlak van 20 m2 tot 50 m2, winnen aan populariteit. Dat kan variëren van een kamer in een woontoren midden in de stad tot een opvang voor vluchtelingen of tijdelijk wonen in crisissituaties. Maar ook een mobile home (verplaatsbaar huis) midden in de natuur is een voorbeeld van een Tiny House.

Kansen en behoeften in de polder
De leerlingen van het Herbert Vissers College hebben de rol van ontwerper op zich genomen. Hoe haalbaar, duurzaam en betaalbaar zijn Tiny Houses? Onderdeel van het project was het verkennen van een realistische locatie in Haarlemmermeer. De leerlingen namen samen met ontwerpers, ondernemers en bedrijven deel aan het Urban Lab Rijsenhout, georganiseerd door Podium voor Architectuur. Uit drie verschillende visies haalden zij inspiratie op voor wat zij vrijdag 6 juli presenteren. Is Rijsenhout een geschikte locatie om met Tiny Houses te experimenteren?

Eindpresentaties Tiny Houses
Datum: 6 juli 2018
Tijd: 13:00 - 15:00 uur
Locatie: Podiumzaal van Het Cultuurgebouw
Toegang: gratis