• Nick Urbanus met Noah Vocke na het verrichten van de opening van het Marianne Urbanus Toernooi

  Remco Vonk
 • Avondwedstrijd Aspiranten bij SC Badhoevedorp

  Lukas Rammeloo
 • Teamfoto Pupillen 2 met Nick Urbanus

  Arthur Hoogendam
 • Teamfoto Beeball Rookie met Nick Urbanus

  Remco Vonk

Lustrum jaar Marianne Urbanus Honkbal Toernooi bij SC Badhoevedorp

03-10-2017, 11:40 | Lezersnieuws | Vanessa Oudshoorn Spaargaren-Mulder

Zaterdag 30 september 2017 werd het Marianne Urbanus Toernooi voor de 15e keer georganiseerd op de honk & softbalvelden van SC Badhoevedorp. Onder toeziend oog van de familie Urbanus werd dit jaarlijks terugkerende jeugdtoernooi door Nick Urbanus geopend. Nick Urbanus is inmiddels de derde generatie tophonkballers van de familie Urbanus. Zo'n 200 kinderen vertegenwoordigden 8 verschillende clubs uit de Haarlemmermeer, maar ook van ver daar buiten. Er werden wedstrijden gespeeld op 4 velden in de verschillende klassen, van Beeball Rookies, Beeball Majors tot Pupillen. De laatste wedstrijd werd gespeeld door de Aspiranten in een spectaculaire avondwedstrijd voor het in groten getale aanwezige publiek. Het succesvolle toernooi werd afgesloten met een gezellig disco voor jong en oud.

Het weer lied dit jaar te wensen over. Helaas moesten de nodige regendruppels getrotseerd worden, maar doordat de sfeer goed was kon het toernooi toch uit gespeeld worden. De muziek, het springkussen en horeca op het veld hielpen hier zeker bij. Ook de uitgebreide lunch voor alle deelnemende teams, traditiegetrouw aangeboden door de locale AH vestiging, zorgde dat de teams op kracht bleven. "Wij kijken vol voldoening terug op het toernooi", aldus Lukas Rammeloo, voorzitter van de Honk-& Softbal commissie. "De kinderen van alle leeftijden hebben een succesvol toernooi gespeeld, waarbij wij allemaal hebben kunnen genieten van de mooie en sportieve momenten. Daar doen we het voor". De unieke bekers, gesponsord door Houthandel Hoogendam, waren het waard om voor te strijden. De teams speelden vol overtuiging waardoor er mooie vangballen, veldprestaties, spectaculaire slidings en harde honkslagen getoond werden.

Deze lustrum editie van het Marianne Urbanus Toernooi was extra speciaal daar de neef van wijlen Marianne Urbanus onder toeziend oog van zijn grootouders en ouders het toernooi in nagedachtenis van zijn tante geopend heeft. Nick Urbanus, na een Amerikaans avontuur van drie jaar als profhonkballer voor de organisatie van de Texas Rangers, momenteel spelend voor Pirates en het Nederlandse Team, opende het toernooi waarbij ook zijn beroemde grootvader Han Urbanus en vader Charles, beide iconen in de Nederlandse honkbalgeschiedenis aanwezig waren. Nick gooide de eerste bal op Noah Vocke, speler in het Rookie team van SC Badhoevedorp, die de bal tot zijn eigen opluchting en blijdschap keurig ving.